ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДонеччани не користуються субсидіями

Донеччани не користуються субсидіями

Кількість жителів Донецька, які користуються субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг зменшується з кожним роком, тому комунальники міста вирішили нагадати про можливість зекономити.

Значно менше жителів Донецька звернулися цього року за субсидіями на оплату ЖКП, повідомляє Комунальний портал.

«Станом на 1 вересня 15,8 тис. донеччан мають оформлену субсидію на послуги водоканалу на загальну суму 223,5 тисяч гривень. При цьому, як і в попередні періоди, за субсидіями звертається значно менше сімей порівняно з загальною кількістю тих, хто має на неї право. Ми настійно рекомендуємо кожній сім'ї, яка стикається з труднощами при оплаті комунальних послуг, звернутися до органів праці та соціального захисту населення» - зазначив начальник служби «Водозбут» Андрій Данеев.

Як повідомляла «Україна Комунальна», все менше українських сімей звертаються з проханням надати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Наразі їхня кількість зменшилася на 6,2%.

Довідково: Субсидія - це адресна безготівкова допомога держави, яка виділяється з держбюджету на погашення витрат з оплати житлово-комунальних послуг. Допомога ця безповоротна і надається незалежно від форми власності житла.

Згідно із законом для сімей, які складаються лише з непрацездатних громадян обов'язковий платіж за комунальні послуги - 10% від середньомісячного сукупного доходу сім'ї; там, де у склад входять працездатні громадяни - 15% від сукупного доходу. Весь надлишок відшкодовує держава. Тому основним показником для призначення житлової субсидії є, насамперед, рівень доходів сім'ї, що проживає у квартирі, на яку оформляється субсидія.

 
Коментарі (0)