ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитло для молодих сімей не отримало бюджетних грошей

Житло для молодих сімей не отримало бюджетних грошей

Програми фінансують з місцевих бюджетів, але до показників минулого року не дотягують

У 2020 році з державного бюджету не профінансували молодим сім'ям жодного довгострокового кредиту на покупку житла.

Згідно з даними Держмолодьжітла, всього за 9 місяців цього року було надано 209 пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям. З них 119 профінансовані їх місцевих бюджетів, а ще 91 - за рахунок статутного капіталу самого відомства. З держбюджету не виділили ні копійки.

Незважаючи на кризовий рік і то, що програми для молоді абияк працюють, до показників 2019 го все ж не дотягують. У минулому році за аналогічний період було надано 442 пільгових кредиту на покупку житла. Тоді за рахунок держбюджету було профінансовано лише 48 іпотечних договору.

У відомстві зазначають, що відсутність уваги державної влади до вирішення житлового питання громадян веде до загострення соціальної напруженості в країні.

"На тлі окремих позитивних рішень центральної влади, наприклад, впровадження програми кредитування окремих категорій під 3%, в цілому негативна ситуація спостерігається вже протягом останніх шести років. Очевидно, що зусиль одного лише місцевого самоврядування для системного і масового забезпечення українців власним доступним і достатнім житлом недостатньо. Потрібні консолідовані дії в цьому напрямку ", - говорить голова правління Держмолодьжітла Сергій Кімнатний.

Реконструкція столичних «хрущовок»: як і коли 570 тисяч жителів Києва отримають нове житло

У відомстві сподіваються, що при розгляді держбюджету на 2021 рік будуть враховані численні пропозиції народних депутатів щодо повноцінного фінансування житлових програм.

Відзначимо, термін дії державної програми забезпечення молоді житлом закінчується в 2020 році. Чи будуть її продовжувати, поки не ясно.

 

 
Коментарі (0)