ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитлові метри проходять контроль податківців

Житлові метри проходять контроль податківців

Житлова нерухомість, за яку доведеться платити з наступного року проходить перевірку податківців. Наразі понад 358 тис. власників нерухомості вже провели звірку майна.

Територіальними органами Міндоходів надіслано майже 678 тис. запрошень власникам житлової нерухомості щодо звірки кількості об'єктів житлової нерухомості та розмірів їх житлової площі. Більше половини запрошених - 358 тис. осіб, таку звірку вже провели. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства доходів і зборів.

Так, перевірялася не лише відповідність даних, зазначених у документах про право власності, до наявної інформації у базі даних Міндоходів, а й визначалися «пільгові» розміри майна. Зокрема, власники мають пільгу зі сплати податку на нерухомість, якщо сумарна площа житла не перевищує: для квартир – 120 м. кв., будинків – 250 м. кв., квартир і будинків – 370 м. кв.

Під час звірки громадяни мали змогу визначити розміри такого майна, а також розрахувати суму податку на нерухомість, яку потрібно буде сплатити за ті метри, на які пільга не поширюється.  

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, до кінця 2013 року власники нерухомого майна за бажанням можуть провести звірку кількості своїх об’єктів нерухомості та розмірів їх житлової площі.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року вступила в силу норма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб (у тому числі і нерезидентів), обкладатиметься податком. Податок за 2013 рік власники нерухомості сплачуватимуть у 2014 році.

 
Коментарі (0)