ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЖитомир отримав кошти на модернізацію теплопостачання

Житомир отримав кошти на модернізацію теплопостачання

В Житомирі створять енергоефективний квартал. Місто підписало договір з НЕФКО, в рамках якого Житомир отримає 292 тис. євро грантових безповоротних коштів.

Житомир підписав договір з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) - у місті створять енергоефективний квартал. Про це пише УНІАН.

Зокрема, під час зустрічі Житомирський міський голова Володимир Дебой, директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин разом з радником НЕФКО Йоханом Виллертом підписали договір, згідно з яким Житомир отримає 292 тис. євро кредиту і стільки ж - 292 тис. євро грантових безповоротних коштів на впровадження інноваційних технологій в системі теплопостачання Житомира по програмі «Демо-Україна».

Проект передбачає комплексну модернізацію котельні, встановлення індивідуальних теплових пунктів, сучасного енергоефективного обладнання та заміну мереж. В перший в Україні енергозберігаючий квартал увійдуть 5 житлових багатоповерхових будинків та дитячий садок для дітей з особливими потребами № 59.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрія Білоусова, заявки та документи на участь у програмі «Демо-Україна» подали 47 міст держави, Житомир і Вінниця стали першими.

Залучений фінансовий інструмент для Житомира унікальний тим, що сума кредиту дорівнює сумі безповоротного гранту. Економічний ефект від реалізації проекту складе 70 тис. євро щорічно.

Нагадаємо, у Житомирі успішно впроваджується проект НЕФКО з енергоефективності. Містом вже залучено більше 160 млн грн на реалізацію енергоефективних проектів.

 
Коментарі (0)