ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЖитомир забезпечений безперебійним газопостачанням

Житомир забезпечений безперебійним газопостачанням

ПАТ «Житомиргаз» завершив будівництво другого газопроводу.

ПАТ «Житомиргаз» проклав майже 21,4 км газопроводу на суму 16 млн грн. Будівництво  двох газопроводів надало можливість додатково подати 40 тис. куб. м газу в годину в місто та прилеглі райони, що має забезпечити безперебійне та стабільне газопостачання всіх категорій споживачів природного газу, а також розвиток систем газопостачання.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Необхідність будівництва газопроводу виникла тому, що протягом багатьох років Житомир було єдиним містом України, газопостачання якого здійснювалося від однієї автоматизованої газорозподільної станції, яка експлуатується з 1956 року та знаходиться в зоні можливого підтоплення. Виникнення будь-яких перебоїв, аварій на єдиній АГРС могло привести до непередбачених наслідків, адже без газу могло залишитися все місто та прилеглі населені пункти. Враховуючи надзвичайну важливість вирішення даного питання для міста, його мешканців, промислових та комунально-побутових споживачів ПАТ «Житомиргаз» розпочало  виконання робіт з кільцювання газопроводу ще в 2000 році.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Олещенко, в області ведеться інтенсивна робота з газифікації населених пунктів. «Два з половиною роки тому наша область маючи 167 населених пунктів мала газифікованих 35%. По державі ступінь газифікації становить 52%. У минулому році на відстані майже 200 км прокладено газові мережі. У цьому та наступних роках програмою газифікації області передбачено 368 млн грн, а це понад 228 км газопроводів й розподільчих мереж», - повідомив посадовець. 

20 вересня в селі Волиця Андрушівського району області відбудеться відкриття газової мережі протяжністю 9 км і загальною вартістю будівництва 5 млн грн.

 
Коментарі (0)