ГоловнаНовини ЖКГТранспортЖитомирські маршрутки освоюють інновації

Житомирські маршрутки освоюють інновації

У Житомирі влада має намір облаштувати у маршрутках міста GPS-навігатори, а на зупинках громадського транспорту інформаційні табло та безкоштовний Wi-Fi.

Житомирська мерія має намір обладнати GPS-навігаторами громадський транспорт міста. У міськраді запевняють, що маршрутки, обладнані такими приладами, ходитимуть чітко за графіком навіть у вечірній час.

«Це потрібно, щоб рух транспорту у Житомирі був впорядкований, ефективний і, в першу чергу, зручний для мешканців. Ми плануємо також поставити на зупинках електронні табло, які б могли інформувати житомирян про те, в який час, який номер маршруту повинен під’їхати, скільки треба чекати», - розповів у коментарі «Житомир.info» заступник мера міста Юрій Мойсеєв.

За словами посадовця, перевізники за власний кошт будуть встановлювати GPS-навігатори. Це було однією з умов договору на закріплення за ними маршрутів. У планах влади – оснастити навігацією і комунальний транспорт.

Однин із місцевих перевізників вже обладнав маршрутки системою GPS-навігації. Тепер він може в онлайн-режимі відслідковувати пересування своїх автобусів по місту.

Розробники навігаційної системи зазначають, що схожий проект вже запроваджений і успішно реалізується у Коростені. Раніше «Україна Комунальна» розповідала про впровадження GPS-навігації  у громадському транспорті Львова.

За словами розробників, контролювати пересування потрібної маршрутки можна буде навіть з телефону. А на зупинках окрім електронних табло і камер відеоспостереження встановлять безкоштовні точки Wi-Fi.

Якщо все вдасться, у міськраді планують забезпечити житомирські маршрутки GPS-навігаторами, а зупинки – системами сповіщення вже  до кінця літа з мінімальними витратами з бюджету.

Нагадаємо, інформаційні табло на зупинках громадського транспорту почали встановлювати у Дніпропетровську. Перші два інформаційних табло облаштовано на зупинках: Запорізьке шосе (ТРЦ «Дафі»), та проспекті Газети «Правда» ( перехрестя з вулиці Калинової).

 
Коментарі (0)