ЖКГ залишили з боргами

Верховна Рада вже вдруге відхилила ініціативи парламентарів щодо забезпечення джерел для погашення заборгованості з різниці в тарифах підприємств ЖКГ.

Верховна Рада не прийняла законопроект (№2229а), яким пропонується забезпечити джерела для погашення заборгованості з різниці в тарифах підприємств теплоенергетики та водопостачання. Ініціатором законопроекту є народний депутат від фракції «Партія регіонів» Павло Корж. За прийняття документу проголосувало лише 207 народних обранців. Законопроектом пропонувалось спрямувати на виплату тарифної різниці 370,3 млн грн.

Згідно з документом, джерелами фінансування субвенції на погашення заборгованості підприємств з різниці в тарифах були визначені надходження до спеціального фонду державного бюджету  від:

 - погашення заборгованості та зобов'язань, у тому числі з податку на додану вартість, та із сплати штрафних санкцій та відсотків за користування ресурсами, підприємств електроенергетичної та вугільної галузей, перед Державним агентством резерву України за отримані матеріальні ресурси на суму 170 млн грн;

 - надходження від сплати частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів,   нарахованих за результатами діяльності у 2012 році підприємств електроенергетичної, вугільної галузей, підприємств, що надають послуги з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, централізованого водопостачання та водовідведення на суму 140 млн грн;

 - плати енергогенеруючих компаній за надання державних гарантій та плати за користування субкредитами, наданими енергогенеруючим компаніям на впровадження проектів розвитку, у тому числі надходження внаслідок стягнення пені за невиконання умов надання кредитів на загальну суму близько  60,3 млн грн.

Це не перша ініціатива нардепів щодо пошуку джерел субвенції для погашення різниці тарифів, яка не була підтримана у парламенті. Нагадаємо, 4 червня Верховна Рада не змогла внести зміни до аналогічного законопроекту (№2412). Тоді за його прийняття проголосувало 195 із необхідних 226 народних депутатів. Документом пропонувалося направити на погашення заборгованості підприємств 270 млн грн.

 
Коментарі (0)