ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗловмисники гальмують роботу українських залізниць

Зловмисники гальмують роботу українських залізниць

Робота українських залізниць все частіше гальмується стороннім несанкціонованим втручанням. Порівняно з минулим роком за 5 місяців поточного року кількість таких випадків зросла на 60%.

Кількість несанкціонованих втручань у роботу залізниць за 5 місяців поточного року збільшилася на 60%. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту.

«Упродовж 5 місяців 2014 року допущено 167 випадків незаконних втручань у роботу залізниць України, проти 106 за аналогічний період минулого року, збільшення становить 60%» - йдеться у повідомленні.

Зокрема, згідно з повідомленням, було зафіксовано 19 випадків повідомлень про встановлення вибухових пристроїв на вокзалах та на інших об’єктах інфраструктури (за аналогічний період 2013 року – 14 випадків), при цьому повідомлення виявилися неправдивими; 17 випадків повідомлень про встановлення вибухових пристроїв у рухомому складі (за 5 місяців 2013 року – 6 випадків). Виявлено 25 вибухових пристроїв у рухомому складі та на об’єктах інфраструктури, що залишилися з часів Великої Вітчизняної війни (у 2013 році – 22).

Також в «Укрзалізниці» зауважили, що зросла кількість крадіжок та пошкоджень елементів рухомого складу та інфраструктури. Це призвело до перерви у русі поїздів на понад 30 хв чи відчеплення рухомого складу від поїздів на шляху прямування – 40 випадків проти 34 у 2013 році.

Окрім того, додають у повідомленні, сторонні особи перекривали рух поїздів 23 рази – за аналогічний період минулого року таких випадків було 7.

 
Коментарі (0)