ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗмінено порядок виплат грошової допомоги, подробиці

Змінено порядок виплат грошової допомоги, подробиці

В Україні уряд дещо змінив порядок виплат грошової допомоги внутрішньо-переміщеним особам (ВПО)

 

В Україні уряд дещо змінив порядок виплат грошової допомоги внутрішньо-переміщеним особам (ВПО).

Різноманітна грошова допомога може бути виплачена українцям, які потребують цих виплат. Нещодавно уряд України вніс зміни до процедури виплат грошової допомогидля внутрішньо-переміщених осіб (ВПО). Тепер особи, які переселялися за кордон і повертаються до країни, можуть звертатися за призначенням виплат протягом 15 робочих днів після повернення.

У випадку повторного переміщення через обов'язкову евакуацію після 1 серпня 2023 року ті, хто раніше отримував грошову допомогу, можуть отримувати допомогу ще протягом 6 місяців.

Крім того, ВПО отримуватимуть грошову допомогу тривалістю до трьох місяців після закінчення бойових дій (або можливих бойових дій) або тимчасової окупації у населених пунктах, з яких вони були переміщені.

Раніше повідомлялося, що частина громадян України може отримати грошову допомогу від УВКБ ООН (Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців). Виплати надаються громадянам, які не отримували раніше допомогу від міжнародних організацій.

Грошова допомога виплачується протягом трьох місяців. Також можна отримати виплату в розмірі 2220 грн для підготовки на зимовий період. При цьому сукупний дохід не повинен перевищувати 5400 грн на кожного члена сім'ї.

 

 

 
Коментарі (0)