ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗниження ціни на електроенергію на ринку "на добу вперед" викликано ДТЕКом - Нацрегулятор

Зниження ціни на електроенергію на ринку "на добу вперед" викликано ДТЕКом - Нацрегулятор

НКРЕКП пояснила різке зниження ціни на електроенергію на ринку "на добу вперед" (РСВ) 25-26 травня діями групи ДТЕК, щоб уникнути маніпуляцій планує прийняти рішення про визначення мінімальних цін на РСВ
НКРЕКП пояснила різке зниження ціни на електроенергію на ринку "на добу вперед" (РСВ) 25-26 травня діями групи ДТЕК, щоб уникнути маніпуляцій планує прийняти рішення про визначення мінімальних цін на РСВ, про це повідомила пресслужба Нацрегулятор.
 
"НКРЕКП проаналізувала ситуацію і прийшла до висновку, що такий ціновий провал на ринку був викликаний діями групи ДТЕК шляхом істотного скорочення закупівлі електроенергії на ринку" на добу вперед ", - йдеться в повідомленні.
 
Як зазначено в повідомленні, НКРЕКП і Антимонопольний комітет найближчим часом вживуть заходів реагування щодо дій учасників ринку.
 
Крім того, комісія заявила про прийняття нею рішень, що дозволяють уникнути маніпуляцій і стабілізувати ситуацію на ринку.
 
"З огляду на масштабну кампанію по дестабілізації ринку, НКРЕКУ  зробить безпрецедентні заходи, зокрема, на наступне засідання Комісії винесено проект рішення про визначення мінімальних цін на ринку на добу вперед на рівні 980 грн / МВт-год в денний період і 567 грн / МВт-год в нічний період", - роз'яснив позицію регулятор.
 

НКРЕКП також зазначила, що її рішення приймаються колегіально, з попередніми обговоренням і з урахуванням зауважень учасників ринку і споживачів. 

 
Коментарі (0)