ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗниження споживання газу на Дніпропетровщині «вдарило» по доходах облгазу

Зниження споживання газу на Дніпропетровщині «вдарило» по доходах облгазу

На Дніпропетровщині «впали» обсяги використання природного газу споживачами, що зумовило і скорочення транспортування палива облгазами. Через це, газопостачальне підприємство області недоотримало 80 млн грн.

У Дніпропетровській області за 2015 рік скоротився обсяг транспортування природного газу на 17% - до 1,7 млрд куб. м, в порівнянні з 2014 роком. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Дніпропетровськгаз».

У зв’язку з цим, підприємство недоотримало 80 млн. грн. запланованої тарифної виручки, яка є єдиним джерелом фінансування робіт з обслуговування газотранспортної системи області. 

Зниження транспортування газу відбулося за рахунок скорочення його використання усіма категоріями споживачів. Зокрема, населення зменшило споживання на 180,2 млн. куб м (24%), промислові підприємства - на 131,3 млн. куб. м (12%), підприємства ТКЕ – на 26,4 млн. куб. м (13%), бюджетні установи – на 4,4 млн. куб. м (13%). 

Як наслідок, у 2015 році, підприємство відчуло значного дефіциту фінансування регламентних робіт при підготовці до опалювального сезону. Так, при запланованих 30,2 млн грн., необхідних на реконструкцію і розвиток газової системи, було використано лише 14 млн грн. Тож, у компанії заявляють, що система регіону потребує великих капіталовкладень.

«Через значний термін експлуатації нині газотранспортна система Дніпропетровської області потребує великих капіталовкладень. Але обсяг інвестицій, які є в розпорядженні ПАТ «Дніпропетровськгаз», покриває лише витрати на невідкладні ремонти та підтримання газових мереж у робочому стані», - заявили на підприємстві.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  Україна з початку опалювального сезону 2015-2016 років зменшила запаси природного газу у своїх підземних сховищах на 31,5%, або на 5,380 млрд куб. м.

 
Коментарі (0)