ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗниження «зеленого» тарифу приведе інвестиції

Зниження «зеленого» тарифу приведе інвестиції

Знизивши «зелений» тариф для вже працюючих сонячних електростанцій, Україна зможе отримати додаткові 2 млрд євро. Саме стільки мають намір інвестувати китайські компанії.

Китайська Національна Група Корпорацій по Будівельним Матеріалам (СNBM) має намір інвестувати у відновлювану енергетику України 2 млрд євро, якщо «зелений» тариф для вже працюючих сонячних електростанцій буде збережений. Про це розказав генеральний директор CNBM NewEnergyEngineeringCo.,Ltd містер Янгджи Чен в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Якщо «зелений» тариф залишиться незмінним, ми готові продовжувати інвестувати у відновлювану енергетику. Більше того, ми будемо дотримуватися тих планів інвестицій, про які говорили раніше - близько 2 млрд євро. І це будуть інвестиції не тільки в сонячний бізнес, але й безпосередньо за основним профілем компанії - будівельних матеріалів» - заявив Янгджи Чен.

Він також зазначив, що потенціал для розвитку альтернативної енергетики в України великий. Однак, необхідно змиритися з тим фактом, що поряд з цим є величезна нестача енергоносіїв і залежність в цьому плані від Росії. Тому, китайська сторона сподівається, що уряд України буде підтримувати відновлювану енергетику, яка дозволить знизити цю залежність.

«Ми дуже сподіваємося, що для тих потужностей, які вже введені в експлуатацію, тариф залишиться колишній. А для тих проектів, які тільки планується побудувати або ввести в експлуатацію, «зелений» тариф можна знизити, але не різко, а зробити це крок за кроком, як це було зроблено в інших країнах. Також необхідно враховувати ризики, які є в Україні: ми прекрасно знаємо про події, які тут відбувалися, і як вони вплинули на економіку» - запевнив інвестор.

Для довідки: Китайська Національна Група Корпорацій по Будівельним Матеріалам (СНБМ) створена в 1984 році і є однією з найбільших державних корпорацій Китаю по виробництву будівельних і механічних матеріалів. СNBM займає 319 місце в топ-500 найбільших компаній світу в списку Fortune Global.

Наразі законопроектом №4596 «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії» пропонується знизити гарантований «зелений» тариф для вже діючих електростанцій, що викликало різку реакцію і стурбованість учасників ринку альтернативної енергетики і міжнародних фінансових організацій.

 
Коментарі (0)