ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗнижка на газ для України залежатиме від цінової кон’юнктури

Знижка на газ для України залежатиме від цінової кон’юнктури

У Росії розповіли про фактори, які будуть впливати на «газову» знижку для України в перші три місяці 2016 року. Москва все «перекладає» на цінову кон’юнктуру ринку. В той же час, теперішня знижка на газ для України «впала» майже до нуля.

Москва заявляє, що питання знижки на природний газ для України у першому кварталі 2016 року залежатиме від цінової кон’юнктури.  Про це повідомив Міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає «Інтерфакс Україна».

Російський чиновник наголосив, що теперішня знижка знизилась до мінімуму у зв’язку з необхідністю приведення цін до ринкового рівня.

«Усе залежатиме від цін, які складатимуться на ринку. Зараз важко сказати. Ви бачите, що знижка, щоб привести ціну до ринкової, знизилася майже до нуля, в четвертому кварталі це 20 доларів лише. Тому це залежатиме від того, як складатиметься за формулою та яка ринкова ціна буде виходячи з кон'юнктури», - сказав він.

Зокрема, вартість «блакитного» палива для України у IV кварталі цього року 248-252 доларів за тис. куб. м залежно від калорійності газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 10 місяців цього року в Україні «впали» обсяги споживання природного газу майже на 20%, в порівнянні з січнем-жовтнем 2014-го. Найбільше скоротила «газові» витрати - майже на чверть, промисловість.

 
Коментарі (0)