ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗнижки на російський газ не буде

Знижки на російський газ не буде

Російська Федерація не надаватиме Україні знижку на купівлю природного газу з 1 квітня. Водночас, Москва заявляє, що поставки російської електроенергії в Україну здійснюється за російськими цінами задля забезпечення світлом Криму.

Російська Федерація не надаватиме Києву знижку на природний газ з квітня. Проте Москва повідомляє про готовність до обговорення цього питання. Про це заявив Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв під час зустрічі присвяченій українсько-російським газовим відносинам, передає «Ліга.бізнеінформ».

«Першого квітня цей період (знижки на газ для України, - ред.) закінчується. Після цього, природно, зберігають свою силу всі положення існуючих контрактів і ціна повинна визначатися на підставі тих угод, які є базовими для газового співробітництва між РФ і Україною», - сказав пан Медведєв.

Крім цього, російський Прем’єр зауважив, що поставки електроенергії з Росії в Україну є необхідним кроком для забезпечення електроенергією Крим.

«Я думаю, що це одна з форм підтримки української економіки та її енергосистеми, але це необхідно і для нас, для того, щоб забезпечити надійне енергопостачання Кримського федерального округу», - заявив Прем’єр РФ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 11 днів січня Київ поставив із Російської Федерації 86 млн кВт/год електроенергії. Якщо виходити з розрахунку 85 коп. за кВт/год (за даними Міненерго), то Україна повинна сплатити Москві більше 70 млн грн.

 
Коментарі (0)