ГоловнаНовини ЖКГТранспортІзраїль і Україна розширять авіасполучення

Ізраїль і Україна розширять авіасполучення

країна звернулася до Ізраїлю із проханням розглянути можливість розширення авіасполучення між двома країнами, повідомляє прес-служба Мінтрансу Ізраїлю.

Україна звернулася до Ізраїлю із проханням розглянути можливість розширення авіасполучення між двома країнами, повідомляє прес-служба Мінтрансу Ізраїлю.

Ця тема обговорювалася 5 листопада в ході зустрічі міністра транспорту Ісраеля Каца і голови міжурядової комісії з розвитку економічних ізраїльсько-українських зв'язків, міністром у справах Єрусалима Зєев Елькіним.

За даними Управління цивільної авіації Ізраїлю, в 2015 році пасажиропотік між країнами тільки на прямих рейсах склав 592 тисячі чоловік, в 2016 - 740 тисяч, в цьому році очікуються 900 тисяч пасажирів.

Ці дані, за словами Каца, свідчать про зміцнення відносин між Ізраїлем і Україною.

"Політика" Відкритого неба "призводить до значного збільшення потоку пасажирів в ізраїльських аеропортах, - зазначив глава Мінтрансу. - Інтерес до авіалініям на україно-ізраїльському напрямку продовжує підвищуватися. Беручи це до уваги, недавно Управління цивільної авіації Ізраїлю і України домовилися про збільшення максимально дозволеного числа рейсів за маршрутом Тель-Авів - Київ з 24 до 31 на тиждень з кожного боку. На інших напрямках, таких як Одеса, Львів, Харків, Дніпропетровськ, Вінниця, Запоріжжя максимальне число рейсів було збільшено до 14 в кожному напрямку ", - повідомив Ісраель Кац.

Зеев Елькін, в свою чергу, зазначив: "Як голова міжурядової комісії з розвитку економічних зв'язків між Ізраїлем і Україною, я бачу, як зростає попит на польоти між нашими країнами. Згода Мінтрансу Ізраїлю почати діалог про вільному режимі польотів (" Відкрите небо ") має привести до серйозного прориву в розвитку взаємин між нашими країнами. Вільний режим польотів в кінцевому підсумку призведе до збільшення числа рейсів і зниження цін на квитки, що важливо для сотень тисяч ізраїльтян ".

В ході зустрічі міністри домовилися, що Мінтранс Ізраїлю проведе робочі зустрічі з відповідними відомствами України, на яких будуть обговорюватися питання, пов'язані зі співробітництвом у сфері авіаперевезень між Ізраїлем і Україною в рамках програми "Відкрите небо".

 

 
Коментарі (0)