ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗростання тарифів на транспортування електроенергії не позначиться на кінцевому споживачі

Зростання тарифів на транспортування електроенергії не позначиться на кінцевому споживачі

Те, що НКРЕКУ вирішила підняти ціни на електроенергію з 1-го серпня, стосується тільки транспортування, звичайний споживач цього підвищення навіть не помітить

Те, що НКРЕКУ вирішила підняти ціни на електроенергію з 1-го серпня, стосується тільки транспортування, звичайний споживач цього підвищення навіть не помітить. Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Олександр Охріменко.

«Зараз в Україні дві платіжки. Це платіжка за електроенергію і за її доставку. Платіжка за електроенергію, дійсно, велика, а доставка - дешева. Так, вони її піднімуть, але це було заплановано, і підвищення складе всього лише вісім копійок », - зазначив експерт.

За його словами, є плата за саму електроенергію, яка не піднімається. Підніметься плата тільки за доставку, і якщо раніше за доставку платили 20 гривень, то тепер доведеться платити по 30.

«Якщо ж піднімуть тарифи на саму електроенергію, то це буде набагато помітніше. Спочатку була одна платіжка. Тепер же в зв'язку з тим, що ми впровадили ринок, в результаті чого платіжки були поділені. Тепер за саму електроенергію відповідає одна компанія, за її доставку - інша. З самого початку було обумовлено, що тарифи за доставку будуть приведені у відповідність з ринковими тарифами і тому це підвищення буде запланованим і його зроблять з першого серпня », - підсумував О. Охріменко.

Як повідомлялося раніше, НКРЕКУ вирішила підняти ціни на електроенергію з 1 серпня. Таким чином, тариф на послуги з передачі електричної енергії складе 240,23 грн / МВт · год, тариф на послуги диспетчерського управління - 24,75 грн / МВт ∙ год.

 

 
Коментарі (0)