ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗростуть тарифи на електроенергію для промисловості

Зростуть тарифи на електроенергію для промисловості

Вже з 1 лютого тарифи на електроенергію для промислових споживачів підвищаться на 1-3%. Таке рішення прийняла Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, під час чергового засідання
Вже з 1 лютого тарифи на електроенергію для промислових споживачів підвищаться на 1-3%.
 
Наприклад тарифи для споживачів "Київенерго" для першого класу напруги зростуть на 0,6% - до 147,71 копійки за 1 кВт-год, для споживачів другого класу - на 1,9%, до 170,72 копійки за 1 кВт-ч.
 
Для споживачів "ДТЕК Дніпрообленерго" тарифи для першого класу напруги з 1 січня зростуть на 1,1% - до 141,01 копійки за 1 кВт-год, для споживачів другого класу - на 3%, до 168,4 копійки за 1 кВт-ч.
 
"Дане рішення зумовлене переходом до ринкового формування тарифів на електроенергію для промислових споживачів", - зазначили в Нацкомісії.
 
До моменту повного переходу до ринкового тарифоутворення (коли ціна на електроенергію буде формуватися без участі Нацкомісії, а тільки за згодою постачальника і споживача) НКРЕКП буде виконувати функцію по затвердженню тарифів, складених обленерго для своїх клієнтів.
 
Нагадаємо, з 1 липня 2016 року НКРЕКП підвищила вартість електроенергії для промислових споживачів на 8-10%.
 
А вже з 1 жовтня комісія знову підвищила тарифи на електроенергію для промисловості на 9,5%-9,8%. В результаті, тарифи для споживачів першого класу напруги зросли на 9,8% –до 157,28 копійки за 1 кВт-год (без ПДВ), для споживачів другого класу - на 9,5%, до 196,99 копійки за 1 кВт-год (без ПДВ).  
 
Коментарі (0)