ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗубко: 120 тисяч кілометрів місцевих доріг треба відновлювати

Зубко: 120 тисяч кілометрів місцевих доріг треба відновлювати

Станом на сьогодні в Україні потрібно відновити 120 тисяч кілометрів місцевих доріг.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Укрінформ.

« Сьогодні 120 тисяч кілометрів доріг -  місцева інфраструктура, яку ми сьогодні маємо практично відновити... 400 тисяч гривень  коштує центральна дорога, яка проходить через населений пункт. Достатньо її  відремонтувати, освітити, і це  побачить  кожна громада, яка проживає у населеному пункті», - зазначив Зубко.

Також за словами міністра, питання дорожньої інфраструктури в цьому році має буде найактуальнішим. 

«30 мільярдів  гривень, які передбачаються на дорожню галузь, вважаю, що велика частина має йти на місцеві дороги», - додав урядовець.

Як повідомлялося раніше, замовники дорожніх робіт у 2017 році будуть зобов’язані залучати до контролю за виконанням ремонтів та будівництва інженерів-консультантів, які мають міжнародний сертифікат FIDIC.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Укравтодор отримає додаткових 15 млрд грн у 2017 році.

Варто зазначити, що до запланованого бюджету Укравтодору у 14,2 млрд грн народними депутатами проголосовано ще додаткових 15 млрд грн, як і обіцяли Президент України, Прем'єр-міністр і керівники парламентських фракцій коаліції.

Станом на сьогодні в Україні 97% доріг у поганому стані, а 17 тис. мостів в Україні більше половини в аварійному стані.

 

 
Коментарі (0)