ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗубко: Фінансування ремонту місцевих доріг має бути публічним

Зубко: Фінансування ремонту місцевих доріг має бути публічним

Відновити дороги по країні можливо за рахунок об’єднання коштів державної субвенції та місцевих бюджетів.

Відновити дороги по країні можливо за рахунок об’єднання коштів державної субвенції та місцевих бюджетів.

Близько 40 млрд грн по країні – очікуване наповнення Дорожнього фонду. З першого січня 2018 року вже запрацював відповідний закон, і наразі ми плануємо передати 35% з загальної суми в регіони, які будуть спрямовані на ремонт місцевих і комунальних доріг. Це близько 11.5 млрд грн.

Про це перед початком розширеної урядової наради з питань децентралізації та регіонального розвитку за участю Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана заявив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба відомства.

«Від 300 до 600 ммлн гривень є сьогодні в розпорядженні областей. І для нас важливо, не просто розподілити з Дорожнього фонду кошти на кожен регіон. Кожна область має чітко затвердити програму на декілька років щодо реконструкції і будівництва доріг. Мова вже не йде про ямковий ремонт місцевих доріг, їх потрібно збудувати з нуля з безпековими функціями, освітленням і новими вимогами по ДБН», - наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр підкреслив, що мова йде і про капітальний ремонт магістральних доріг, і на цю програму буде виділено близько 30 млрд грн. Важливою умовою також є публічність фінансування ремонту доріг.

«Ще раз наголошую - дорожня інфраструктура будує економіку. І в першу чергу нам важливо модернізувати магістральні дороги, щоб переміщення товарів і пасажиропотоку було швидким зі сходу на захід. Але ми розуміємо, що розвивати громади, створювати опорні школи, ЦНАПи і нові сервіси, модернізувати сільську медицину без доріг неможливо. Тому за наступні 3-5 років повинні відбуватися ключові зміни в дорожній інфраструктурі і матеріалізації реформи децентралізації в цілому», - підкреслив урядовець.

За його словами, відновити дороги по країні можливо за рахунок об’єднання коштів державної субвенції, місцевих бюджетів, а також коштів, які надходять в регіони по секторальній субвенції.

 

 
Коментарі (0)