ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗубко: Міські голови повинні активніше впроваджувати енергоефективні заходи

Зубко: Міські голови повинні активніше впроваджувати енергоефективні заходи

Українські ОСББ не поспішають скористатися урядовою програмою з компенсації 40% витрат на енергоефективні заходи. Вочевидь, навіть 60%, які залишається сплатити - це непідйомна сума для більшості українців.

Гроші, що передбачені в бюджеті на компенсацію витрат на енергоефективні заходи не використовуються. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко 18 липня під час наради з міськими головами щодо проблемних питань розвитку місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Сьогодні по країні налічується понад 18 тис. ОСББ. Діє державна програма «теплих» кредитів, яка передбачає компенсацію 40% витрат на енергоефективні заходи для багатоповерхівок, а для субсидіантів, які проживають в багатоповерхівках – 70%. В цьому році «теплими» кредитами скористались лише 76 ОСББ серед обласних центрів. Це означає, що гроші, які передбачені в бюджеті на компенсацію цих 40% витрат на енергоефективні заходи, просто не використовуються. 

«Якщо ви поставите ІТП на 9-поверхівку, це, по-перше,  дозволить людям безпосередньо управляти витратами тепла. І, найголовніше, в опалювальному сезоні це зменшить споживання тепла та дасть людям мінімум 25% економії на сплаті рахунків», — додав мінстр.

Нагадуємо, що  18 липня відбулась нарада Голови Урялу Володимира Гройсмана з міськими головами з розгляду проблемних питань розвитку місцевого самоврядування.

 

 
Коментарі (0)