ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗубко: перші 650 млн грн будемо інвестувати у Донбас та три області

Зубко: перші 650 млн грн будемо інвестувати у Донбас та три області

Кошти будуть використані на ремонт і підвищення енергоефективності інфраструктури, задіяної для розселення внутрішньо переміщених осіб, відновлення систем електро-, тепло- і водопостачання, відбудову шляхів і залізниць, зокрема мостів

 

Перші 650 млн грн з 6 млрд грн, які спрямовані на подолання наслідків конфлікту в Східній Україні, буде інвестовано у Донбас, а також Дніпропетровську, Запорізьку і Харківську області. 

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

За словами Зубка сьогодні відкрито шлях для старту спільного з Європейським інвестиційним банком проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», який спрямований на подолання наслідків конфлікту в Східній Україні. Зокрема, до реалізації заплановано 69 проектів, які будуть забезпечені державою. Так, держава бере зобов’язання по поверненню позики, загальна вартість становить 200 млн євро.

Даним  документом скориговано кількість проектів і порядок їх фінансування з огляду на інфляцію, а також перерахунок вартості робіт і матеріалів.

«Проект охопить підконтрольні Україні райони Донбасу, а також Харківську, Дніпропетровську і Запорізьку області, які зазнають найбільшого тиску на інфраструктуру через приплив внутрішньо переміщених осіб. Проектні кошти будуть використані на ремонт і підвищення енергоефективності інфраструктури, задіяної для розселення внутрішньо переміщених осіб, відновлення систем електро-, тепло- і водопостачання, відбудову шляхів і залізниць, зокрема мостів», — зазначив Геннадій Зубко.

«Сьогодні ми зробили важливий крок до відродження українського Донбасу. Також ми зможемо зміцнити інфраструктуру наших прифронтових регіонів, які взяли на себе найбільше навантаження із забезпечення життєвих потреб українських військових і внутрішньо переміщених громадян», — додав міністр.

 

 
Коментарі (0)