ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗубко презентував законопроект «Про фонд енергоефективності»

Зубко презентував законопроект «Про фонд енергоефективності»

Уряд схвалив законопроект «Про фонд енергоефективності». Це інструмент, який дає українським громадянам фінансову підтримку і технічні рішення для зменшення комунальних витрат.

Уряд схвалив законопроект «Про фонд енергоефективності». Це інструмент, який дає українським громадянам фінансову підтримку і технічні рішення для зменшення комунальних витрат.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, йдеться на сайті Мінрегіону.
За його словами, з 18,6 млрд м³ газу, що постачається для потреб ЖКГ, 2,4 млрд м³ втрачаються у системі теплопостачання, 9 млрд м³ – у будинках, і лише 7,2 млрд м³ витрачаються за призначенням. Тобто 11,4 млрд м³ газу, оплаченого людьми, втрачається.
Зокрема , створення Фонду в Україні — перевірений країнами ЄС шлях модернізації будівель і скорочення енергоспоживання.
 «Фонд ЕЕ в Україні – це професійно й прозоро, оскільки більшість у наглядовій раді складатимуть незалежні експерти і представники фінансових донорів. Його фінансування – це 400 млн гривень, закладених у проекті бюджету-2017, а також 100 млн євро грантів і технічної допомоги. Фонд – це просто для людини. Адже для отримання коштів споживач має подати пакет документів і здійснити прості кроки для реалізації проекту. Запуск Фонду – це ефективно, оскільки удвічі зменшить витрати енергії та збільшить ринкову вартість житла на 20-30%», — наголосив Геннадій Зубко.
Співпраця громадян із Фондом енергоефективності – це доступно для людей. 
«Аби банки швидко видавали кредит, а Фонд ЕЕ — компенсував частину з них, пропонуються три пакети: «Легкий», «Комплексний» і «Приватний». Вони відрізняються оціночною вартістю робіт, терміном виконання та зменшенням в результаті модернізації платежів за комунальні послуги. Споживач сам обиратиме потрібний пакет, аби отримати від Фонду ЕЕ грант на 20-50% загальної вартості проекту», — зазначив Геннадій Зубко.
На думку міністра, запуск Фонду стимулюватиме зростання економіки. 
«Прогнозуємо скорочення споживання газу на 10 млрд м³, забезпечення річної ємності ринку енергоефективності у 60 млрд грн, додаткові фінансові надходження до бюджетів у 10 млрд та створення 75 тисяч нових робочих місць», — наголосив Геннадій Зубко.

 

 
Коментарі (0)