ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗубко розповів про переваги монетизації субсидій

Зубко розповів про переваги монетизації субсидій

Монетизація зробить ланцюг «бюджет-субсидіант- надавач послуг — постачальник енергоресурсів» зрозумілим і логічним.

Грант Фонду енергоефективності та монетизація субсидії дозволить кожній родині сплачувати вчасно кредит та отримати економію для сімейного бюджету, — наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у статті для видання «Цензор.НЕТ», передає прес-служба Мінрегіону.

 «Приміром, родина щомісяця отримує рахунок за тепло на 1000 гривень. З них 900 гривень покриває держава у вигляді субсидії, а 100 залишається сплатити родині. Водночас, після здійснення термомодернізації будинку за пакетом «Легкий» платіж за комуналку зменшиться на 20%, тобто на 200 гривень», — зауважив він.

На думку Зубка, механізм реалізації реформ простий і зрозумілий: монетизація субсидій та ухвалення Верховною Радою пакету законів з енергоефективності.

Геннадій Зубко переконаний, що після монетизації субсидій родині не доведеться доплачувати за тепло 100 гривень. «Більше того,  із 100 зекономлених гривень субсидії вона зможе 50 спрямувати на погашення кредиту, а 50 щомісяця накопичувати на своєму рахунку. За рік це буде 600 гривень, заощаджених завдяки термомодернізації», — підкреслив Зубко.

Він зауважив, що монетизація планується у два етапи. «Перший – на рівні підприємств – надавачів послуг, другий – людей-споживачів послуг ЖКГ. Загалом монетизація субсидій зробить зрозумілими і логічними взаємини у ланцюгу «бюджет — субсидіант — надавач послуг — постачальник енергоресурсів».  І таким чином ми мінімізуємо корупційні ризики», — зазначив Зубко.

«Для людей монетизація створить стимули економити енергоресурси та при підтримці Фонду енергоефективності дасть інструмент термомодернізувати свої будівлі. А відтак, зменшити суми в платіжках, осучаснити свій дім, покращити комфорт свого житла і підвищити його ринкову вартість», — підкреслив Геннадій Зубко.

 

 
Коментарі (0)