ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗубко: Україна зацікавлена у поставках азербайджанської нафти та її транзиті до Європи через територію країни

Зубко: Україна зацікавлена у поставках азербайджанської нафти та її транзиті до Європи через територію країни

Україна має перспективи стати транзитером азербайджанської нафти до країн ЕС. За словами Віце-прем’єра Генадія Зубка, Україна має всі можливості для такої співпраці. Крім того, існує перспектива отримати азербайджанські інвестиції у нафтогазову сферу

Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив про готовність України до співпраці з Азербайджаном в нафтогазовій сфері.

Азербайджан та Україна обговорили перспективи організації поставок азербайджанської нафти на українські НПЗ та її транзиту територією країни.

"Україна зацікавлена у поставках азербайджанської нафти на українські НПЗ та її транзиті територією країни до європейських країн. Сьогодні у нас створені для цього  всі необхідні технічні можливості. Крім того, ми обговорили можливості інвестування Азербайджаном у нафтогазову галузь України", -зазначиа Генадій Зубко.

Україну також очікують перспективи транзиту нафти у напрямку НПЗ Чехії, Словаччини та Угорщини.

30 червня – 1 липня  відбувся візит урядової делегації України до Азербайджанської Республіки на чолі з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком на 11-те Засідання Спільної міжурядової азербайджансько-української комісії з питань економічного співробітництва,де було обговорено перспективи організації поставок азербайджанської нафти на українські НПЗ та її транзиту територією країни.

 

 
Коментарі (0)