ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗупинка «Північного потоку» підвищила попит на українську ГТС

Зупинка «Північного потоку» підвищила попит на українську ГТС

Транзит блакитного палива в країни Європи через Україну збільшився на 10% у зв'язку із зупиненням роботи трубопроводу "Північний потік".

Транзит блакитного палива в країни Європи через Україну збільшився на 10% у зв'язку із зупиненням роботи трубопроводу "Північний потік".

Про це в Facebook написав радник міністра енергетики та вугільної промисловості Максим Білявський.

Так, транзит блакитного палива досяг позначки в 300 млн куб. м / добу.

"За оперативною інформацією, через зупинку" Північного потоку "добовий транзит газу через Україну до Європи зріс на 10% до 300 млн куб. М", - написав він.

Він також пояснив, чим викликана зупинка трубопроводу.

"Так званий планово-попереджувальний ремонт. Він проходить щорічно", - підкреслив він, відповідаючи на питання одного з користувачів.

Варто відзначити, що "Північний потік" - це магістральний газопровід між Росією і Німеччиною, що проходить по дну Балтійського моря. Даний газопровід є найдовшим підводним маршрутом експорту газу в світі: його довжина становить 1224 км.

27 січня цього року держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що російський проект газопроводу "Північний потік-2" підриває енергетичну безпеку Європи.

11 березня глави парламентів п'яти країн Європи, серед яких і Україна, підписали відкритий лист про небезпеку, яку несе будівництво газопроводу "Північний потік-2".

27 березня Німеччина видала повний комплект дозволів на будівництво газопроводу "Північний потік-2" ( "Nord Stream 2").

7 червня уряд Швеції видало Nord Stream 2 дозвіл на будівництво і експлуатацію ділянки газопроводу протяжністю 510 км в шведській винятковій економічній зоні.

18 червня стало відомо, що Україна створює в Європейському союзі групу, яка повинна буде зупинити будівництво "Північного потоку-2" - газопроводу в обхід України.

28 червня стало відомо, що російський газопровід "Північний потік-2" планують почати будувати цього літа, не отримавши дозволу на укладання в територіальних водах Данії.

14 липня комерційний директор НАК "Нафтогаз-України" Юрій Вітренко заявив, запуск російською стороною газопроводів "Північний потік-2" і "Південний потік" можуть завдати Україні істотні економічні збитки, так як в РФ можуть обійтися без українського транзиту.

16 липня президент Росії Володимир Путін запевнив американського колегу Дональда Трампа, що збереже транзит російського газу через Україну після будівництва газопроводу "Північний потік - 2".

 

 
Коментарі (0)