ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХВ Кабмине готовы к махинациям населения с субсидиями

В Кабмине готовы к махинациям населения с субсидиями

Субсидии на «комуналку» дадут всем обратившимся, а потом уже будут определять у кого есть на них право. В правительстве ожидают, что количество людей нечестно претендующих на субсидию, составит около 5%.

Премьер-министр Украины Арсений Яценюк ожидает, что количество людей нечестно претендующих на субсидию, составит около 5% от общего числа субсидируемых. Об этом он заявил одного из украинских телеканалов, передает «РБК-Украина».

«Кто-то захочет получить субсидию в том случае, если он не имеет право на эту субсидию. Я ожидаю, что такой процент будет до 5 процентов», - заявил господин Яценюк.
 
Он также заявил, что у правительства было два выхода: либо потребовать значительное количество справок и, исходя из этого, принимать решение о субсидиях, либо упростить механизм подачи документов и, соответственно, с большей простотой выделять субсидии, а потом уже выяснять есть ли действительно у конкретного человека право на них.
 
«Мы приняли решение идти по другому пути. Всем назначить (субсидии - ред.), кто обратился, а потом сделать проверку. И если человек сдурил и забрал у кого-то из кармана субсидию, которая ему не принадлежит, тогда он будет нести ответственность», - также заявил Премьер.
 
Как ранее сообщала «Украина Коммунальная», в правительстве посчитали: около восьми тысяч гривен в год будет приходиться на субсидию на одну семью. Чиновники пояснили, что размер льготы на оплату ЖКУ вырос в два раза.
 
Комментарии (2)
Коля Пухов
27 апреля 2015 г. 21:37
Обережно, можливе шахрайство з боку держави! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Думаю, не випадково тепер для призначення субсидії не потрібно буде подавати довідки про доходи. Наприклад, людина знає свої доходи за 2014 рік, але одночасно ця людина не має документального підтвердження своїх доходів. Якщо ця людина працює у державній установі, то цій установі нічого не варто переробити зарплатні документи будь-якого працівника. Тобто,при перевірці правильності заповнення декларації за запитом фіскальної служби з місця роботи цієї людини можуть надійти відомості про суми, які значно вищі за ті, які насправді людині виплачувались. НЕ ДУМАЙТЕ, ЩО ТАКЕ НЕМОЖЛИВО!Особисто я неодноразово стикався з випадками підробок, виправлень, дописувань після підписання документів, замін документів і т.п., які робилися саме державними установами.
Коля Пухов
27 апреля 2015 г. 21:53
18:01 Ну не опинилася б наша держава сьогоднішньому скрутному становищі, якби її чиновники та можновладці не намагалися, де це тільки можливо, дурити своїх пересічних співгромадян. Думаю, із так званим новим порядком призначення субсидій у цьому сенсі буде традиційно. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------За розпорядженням державних органів у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ були звільнені деякі працівники, а на їх робочі місця прийняті інші працівники. Нагадаю, що "ліквідація" державної установи -- це лише зміна цією установою кода ЄДРПОУ, без скорочення посад. А тепер при нарахуванні субсидії держава штучно приписує цим позбавленим єю засобів існування працівникам дохід у 1218 гривень. Очевидно, ця штучна приписка є фальсифікацією. І одночасно усі претенденти на субсидію повідомляються, що при штучному заниженні доходу у декларації, вони мають віддати державі подвійний розмір отриманої субсидії. Виходить, що обман з боку людини карається, а обман з боку держави вважається нормою.