ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Кабміні готові до махінацій населення з субсидіями

У Кабміні готові до махінацій населення з субсидіями

Субсидії на «комуналку» дадуть усім, хто звернувся, а потім вже будуть визначати хто має на них право. В уряді очікують, що кількість людей, що нечесно претендують на субсидію, складе близько 5%.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує, що кількість людей, що нечесно претендують на субсидію, складе близько 5% від загального числа, українців, що претендуються на пільгу. Про це він заявив одного з українських телеканалів, передає «РБК-Україна».

«Хтось захоче отримати субсидію в тому випадку, якщо він не має право на цю субсидію. Я очікую, що такий відсоток буде до 5 відсотків», - заявив пан Яценюк.
 
Він також заявив, що в уряду було два виходи: або вимагати значну кількість довідок і, виходячи з цього, приймати рішення про субсидії, або спростити механізм подачі документів і, відповідно, з більшою простотою виділяти субсидії, а потім вже з'ясовувати чи дійсно у конкретної людини право на них.
 
«Ми прийняли рішення йти по іншому шляху. Всім призначити (субсидії - ред.), хто звернувся, а потім зробити перевірку. І якщо людина обдурила і забрала у когось з кишені субсидію, яка не належить йому, тоді вона буде нести відповідальність», - заявив Прем'єр.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в уряді порахували: близько восьми тисяч гривень в рік припадатиме на субсидію на одну сім'ю. Чиновники пояснили, що розмір пільги на оплату ЖКП виріс в два рази.
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
27 Квітня 2015 p. 21:37
Обережно, можливе шахрайство з боку держави! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Думаю, не випадково тепер для призначення субсидії не потрібно буде подавати довідки про доходи. Наприклад, людина знає свої доходи за 2014 рік, але одночасно ця людина не має документального підтвердження своїх доходів. Якщо ця людина працює у державній установі, то цій установі нічого не варто переробити зарплатні документи будь-якого працівника. Тобто,при перевірці правильності заповнення декларації за запитом фіскальної служби з місця роботи цієї людини можуть надійти відомості про суми, які значно вищі за ті, які насправді людині виплачувались. НЕ ДУМАЙТЕ, ЩО ТАКЕ НЕМОЖЛИВО!Особисто я неодноразово стикався з випадками підробок, виправлень, дописувань після підписання документів, замін документів і т.п., які робилися саме державними установами.
Коля Пухов
27 Квітня 2015 p. 21:53
18:01 Ну не опинилася б наша держава сьогоднішньому скрутному становищі, якби її чиновники та можновладці не намагалися, де це тільки можливо, дурити своїх пересічних співгромадян. Думаю, із так званим новим порядком призначення субсидій у цьому сенсі буде традиційно. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------За розпорядженням державних органів у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ були звільнені деякі працівники, а на їх робочі місця прийняті інші працівники. Нагадаю, що "ліквідація" державної установи -- це лише зміна цією установою кода ЄДРПОУ, без скорочення посад. А тепер при нарахуванні субсидії держава штучно приписує цим позбавленим єю засобів існування працівникам дохід у 1218 гривень. Очевидно, ця штучна приписка є фальсифікацією. І одночасно усі претенденти на субсидію повідомляються, що при штучному заниженні доходу у декларації, вони мають віддати державі подвійний розмір отриманої субсидії. Виходить, що обман з боку людини карається, а обман з боку держави вважається нормою.