ГлавнаяНовости ЖКХТарифы ЖКХВ Украине втрое вырастут тарифы на газ

В Украине втрое вырастут тарифы на газ

Украина договорилась с МВФ о повышении тарифов на газ почти на 300%. В связи с таким поднятием цен, инфляция к концу 2015 года составит 25-26%.
Украина согласовала с МВФ повышение тарифов на газ на 280%, на тепло - на 66%. Об этом сообщила глава Национального банка Украины Валерия Гонтарева в ходе 11-й инвестиционной конференции компании Dragon Capital в Киеве в среду, передает «Интерфакс-Украина».
 
«Сейчас, согласно нашей программе с МВФ повышение тарифов будет очень резким - на 280% на газ и около 66% на тепло», - сказала она.
 
Госпожа Гонтарева добавила, что в связи с таким повышением тарифов, инфляция к концу 2015 года составит 25-26%.
 
Напомним, в Украине тарифы на газ и теплокоммунэнерго могут вырасти уже с апреля. При этом введение необходимого МВФ целевого субсидирования малообеспеченных пока откладывается.
 
МВФ требовал повышения тарифов на газ и теплокоммунэнерго уже с 1 марта. Украинской стороне вроде бы удалось отсрочить этот момент еще на 31 день - до 1 апреля 2015-го.
 
Как ранее сообщала «Украина Коммунальная», сегодня Украина может производить более 6 миллиардов кубометров биогаза и биометана в год. «Нафтогаз» планирует поспособствовать развитию производства соответствующих видов топлива.
 
Комментарии (2)
Sergiy2
18 февраля 2015 г. 14:51
Рекомендується простий алгоритм, зокрема для споживачів у багатоквартирних будинках.1).Встановлюємо тарифи збільшені на 100 відсотків з інвестскладовою на встановлення квартирних приладів обліку. Одночасно дозволяємо нараховувати по таким тарифам, тільки після встановлення газовиками приладів.2).Після встановлення 100 відсотків обліку в квартирах збільшуємо тарифи до рівня економічно обгрунтованих.До цього часу споживачі навчаться кипятити воду для чаю в чайнику не повному, а на обсяг чашок, які треба наповнити. Та інше.А норму уже можна зменшити негайно. Факт споживання газу для приготування їжі становить близько 4 кубів на одну особу.3)Для приватного сектору має бути задіяний енергосервісний бізнес ,якщо господар не в змозі здійснити самостійно енергоефективні заходи.
Коля Пухов
19 февраля 2015 г. 21:57
Підвищення цін -- це знецінення грошей. А знецінення грошей -- це наглий грабунок громадян державою, оскільки вона друкує гроші. Під словом "держава" тут мається на увазі її керманичі. Сьогодні ви за певну суму національних грошей можете купити певну кількість товару або послуг, завтра за ту саму суму грошей -- купити можете вже менше, післязавтра за цю ж суму -- ще менше і т.д. Хто кожен раз вам зменшує кількість купованого за одну й ту саму суму грошей? Знецінення грошей певної країни автоматично підвищує ціну грошей тих країн, де не було знецінення--це одна з головних причин вимог Єврокомісії щодо підвищення цін на енергоносії. Важко обманути одну окремо взяту адекватну людину, але обманути майже усіх зразу, виявляється, дуже легко. Наприклад, тією ж інфляцією.