ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні втричі зростуть тарифи на газ

В Україні втричі зростуть тарифи на газ

Україна домовилась з МВФ про підвищення тарифів на газ майже на 300%. У зв'язку з таким ростом цін, інфляція до кінця 2015 року становитиме 25-26%.

Україна узгодила з МВФ підвищення тарифів на газ на 280%, на тепло - на 66%. Про це повідомила глава Національного банку України Валерія Гонтарєва в ході 11-й інвестиційної конференції компанії Dragon Capital у Києві в середу, передає «Інтерфакс-Україна».

«Зараз, відповідно до нашої програми з МВФ підвищення тарифів буде дуже різким - на 280% на газ і близько 66% на тепло», - сказала вона.
 
Пані Гонтарева додала, що у зв'язку з таким підвищенням тарифів, інфляція до кінця 2015 року становитиме 25-26%.
 
Нагадаємо, в Україні тарифи на газ і теплокомуненерго можуть зрости вже з квітня. При цьому введення необхідного МВФ цільового субсидування малозабезпечених поки відкладається.
 
МВФ вимагав підвищення тарифів на газ і теплокомуненерго вже з 1 березня. Українській стороні начебто вдалося відстрочити цей момент ще на 31 день - до 1 квітня 2015-го.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», сьогодні Україна може виробляти більше 6 мільярдів кубометрів біогазу та біометану на рік. «Нафтогаз» планує посприяти розвитку виробництва відповідних видів палива.
 
Коментарі (2)
Sergiy2
18 Лютого 2015 p. 14:51
Рекомендується простий алгоритм, зокрема для споживачів у багатоквартирних будинках.1).Встановлюємо тарифи збільшені на 100 відсотків з інвестскладовою на встановлення квартирних приладів обліку. Одночасно дозволяємо нараховувати по таким тарифам, тільки після встановлення газовиками приладів.2).Після встановлення 100 відсотків обліку в квартирах збільшуємо тарифи до рівня економічно обгрунтованих.До цього часу споживачі навчаться кипятити воду для чаю в чайнику не повному, а на обсяг чашок, які треба наповнити. Та інше.А норму уже можна зменшити негайно. Факт споживання газу для приготування їжі становить близько 4 кубів на одну особу.3)Для приватного сектору має бути задіяний енергосервісний бізнес ,якщо господар не в змозі здійснити самостійно енергоефективні заходи.
Коля Пухов
19 Лютого 2015 p. 21:57
Підвищення цін -- це знецінення грошей. А знецінення грошей -- це наглий грабунок громадян державою, оскільки вона друкує гроші. Під словом "держава" тут мається на увазі її керманичі. Сьогодні ви за певну суму національних грошей можете купити певну кількість товару або послуг, завтра за ту саму суму грошей -- купити можете вже менше, післязавтра за цю ж суму -- ще менше і т.д. Хто кожен раз вам зменшує кількість купованого за одну й ту саму суму грошей? Знецінення грошей певної країни автоматично підвищує ціну грошей тих країн, де не було знецінення--це одна з головних причин вимог Єврокомісії щодо підвищення цін на енергоносії. Важко обманути одну окремо взяту адекватну людину, але обманути майже усіх зразу, виявляється, дуже легко. Наприклад, тією ж інфляцією.