ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ Львів’яни колекціонують борги за житлово-комунальні послуги

Львів’яни колекціонують борги за житлово-комунальні послуги

У Львові триває робота над скороченням кількості боржників за житлово-комунальні послуги.

У Львові триває робота над скороченням кількості боржників за житлово-комунальні послуги. У результаті проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців, 23% боржників із сумою боргу понад 3 тис. грн погасять борги добровільно.  

 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської міськради. 

Ще 9% боржників потребують допомоги: оформлення субсидій, матеріальної допомоги, укладення угод на розтермінування заборгованості тощо. Натомість 2997 боржників (68%) підлягають примусовому впливу з боку виконавчої служби. З них для 1682 боржників судом постановлено погасити борги у примусовому порядку. Відтак, протягом березня-липня органами державної  виконавчої служби проводиться стягнення боргів із 460 мешканців, на майно 624 мешканців накладено арешти (з них 19 – на авто), для 69 винесено постанови про заборону виїзду за кордон, для 4 прийнято рішення про продаж квартири з аукціону.  

У той же час є мешканці, які взагалі не платять за житлово-комунальні послуги: протягом січня-липня 2012 року таких мешканців назбиралося 2593 мешканців. Про це розповіли в управлінні економіки ЛМР. 

«У кожному районі міста, відповідно до розробленого алгоритму роботи з боржниками, ведеться роз’яснювальна робота щодо можливості отримання мешканцями субсидій, розтермінування боргу, отримання матеріальних допомог, працевлаштування в ЛКП. Також їх попереджають про можливі наслідки несплати боргів. Робота проводиться спільно з виконавчою службою, яка у судовому порядку вживає примусових заходів щодо стягнення заборгованості», - зазначила начальник відділу аналізу та стратегічного планування, заступник начальника управління економіки ЛМР Христина Пак.

Нагадаємо, у районах міста з березня 2012 року тривають заходи відповідно до алгоритму роботи з боржниками. Протягом березня-липня вдалося особисто поспілкуватися більше, ніж із 88% боржників. 

За результатами проведеного моніторингу управлінням економіки ЛМР,  станом на 1 серпня 2012 року у Львові налічувалося 4589 боржників із сумою заборгованості понад 3 тис. грн. За районами, кількість боржників із сумою боргу понад 3 тис. грн. становить: Сихівський – 1225, Шевченківський – 1044, Франківський – 858, Залізничний – 779, Личаківський – 481, Галицький – 195. 

Загалом сума заборгованості мешканцями Львова за житлово-комунальні послуги станом на 1 серпня 2012 року становила 36 млн 337 тис. грн. Для порівняння, станом на 1 березня 2012 року – понад 38 млн 13 тис. грн. 

Львівська міська рада звертається до мешканців із проханням вчасно сплачувати за спожиті комунальні послуги та не накопичувати боргів. У випадку складних життєвих обставин – звертатися до відділів соціального захисту або до районних адміністрацій для консультацій щодо отримання допомоги.

 
Коментарі (0)