ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ Азаров хоче удосконалити порядок призначення субсидій

Азаров хоче удосконалити порядок призначення субсидій

Прем'єр підкреслив, що при розробці порядку призначення субсидій виходили в першу чергу з необхідності максимально спростити цей порядок, а також не допустити формального ставлення до справи.
Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров доручить Міністерству соціальної політики удосконалити порядок призначення субсидій. Про це глава уряду заявив під час спілкування з користувачами соціальної мережі Facebook, передає прес-служба Кабміну.
 
Так, прем'єр-міністру надійшла пропозиція від користувачів переглянути підходи до призначення субсидій. Азаров погодився, що це питання дійсно потребує доопрацювання.
 
Прем'єр підкреслив, що при розробці порядку призначення субсидій виходили в першу чергу з необхідності максимально спростити цей порядок, а також не допустити формального ставлення до справи: «Коли розроблявся порядок, моя установка була наступною: перше, максимально спростити цей порядок - має бути мінімальна кількість документів, друге, виключити ситуації, при яких малозабезпечена сім'я не може з формальних підстав отримати цю субсидію в держави».
Азаров також пообіцяв вивчити пропозиції, які надійшли від користувачів по порядку призначення субсидій, та вдосконалити його. «Все, про що Ви написали, я передам Міністерству соціальної політики з вимогою розглянути і доповнити цей порядок призначення субсидій відповідними нормами».
 
Глава уряду повідомив також, що в 2012 році підвищення розміру пенсій буде проводитися чотири рази, тобто раз на квартал. «Якщо економічна ситуація буде поліпшуватися, то ми підемо і на додаткові заходи щодо підвищення пенсій», - заявив Микола Азаров.
 
Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко повідомляв, що витрати на виплати пільг і субсидій в 2012 р. складуть 7,4 млрд грн.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)