ГоловнаНовини ЖКГТранспортУряд модернізує транспортну інфраструктуру столиці

Уряд модернізує транспортну інфраструктуру столиці

Прем’єр-міністр України Микола Азаров ознайомився з переліком основних інфраструктурних об’єктів, які планують реалізувати в 2012-2013 роках.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров провів нараду щодо перспективного плану розвитку транспортної інфраструктури м. Києва.

Як зазначив Глава Уряду, проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу засвідчило величезний потенціал нашої держави. «Проведення Євро було випробовуванням для нас. Ми переконалися, що не просто можемо реалізовувати масштабні інфраструктурні проекти, а продемонстрували світу, що здатні виконувати найскладніші завдання», - наголосив Микола Азаров, додавши, що українські будівельники отримали безцінний досвід. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Кабміну. 

Так, за його словами, всі намічені завдання щодо транспортної інфраструктури столиці виконані. Зокрема, у рамках підготовки до Євро-2012 було капітально відремонтовано та реконструйовано 11 столичних вулиць. Але це тільки початок шляху, відзначив Прем’єр-міністр. Уряд поставив перед собою амбітні завдання, і щоб їх виконати, потрібно затратити дуже багато зусиль та фінансів.

«Зараз перед нами стоїть завдання: кардинальна модернізація транспортної інфраструктури столиці. Нам треба, щоб Київ розвивався, щоб кияни та гості столиці почували себе комфортно. Ми повинні зробити Київ ще красивішим», - підкреслив Микола Азаров.

Під час наради Прем’єр-міністр України Микола Азаров ознайомився з переліком основних інфраструктурних об’єктів, які планують реалізувати в 2012-2013 роках. Зокрема, мова йшла про запуск швидкісного трамвая на Троєщину. При цьому голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов запевнив, що трамвай реально запустити до Дня незалежності України: «Роботи ведуться згідно з графіком, і ми встигаємо це зробити». Крім того, у поточному році продовжуються роботи з будівництва метро на Троєщину, першу станцію якого київська влада планує відкрити вже в 2013 році. Також активізовано будівництво Подільського мостового переходу, рух яким планується відкрити в наступному році.

Прем’єр-міністрові також доповіли, що продовжується будівництво метро на Теремки. Уже в жовтні поточного року буде здана чергова станція цієї лінії.

Разом з тим, зараз влада столиці працює над реалізацією проекту  будівництва з’їздів з вул. Саперно-Слобідської на Столичне шосе, реконструкції  транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги (Шулявський шляхопровід), реконструкції транспортної розв’язки на Ленінградській площі. Також зараз вирішується питання будівництва дороги до аеропорту Жуляни.

Окремо учасники наради зупинилися на реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі. Розробка проектних пропозицій ускладнювалась тим, що на Поштовій площі розміщено чимало пам’яток історії та культури. Певні незручності викликані й тим, що проїзна частина вулиці Набережно-Хрещатицької проходить від існуючої житлової забудови на відстані всього 10 м. Враховуючи такі обставини та у зв’язку з тим, що до цих вулиць в одному рівні примикають районні магістральні вулиці з інтенсивним рухом транспорту, розглядається можливість частину транспортної розв’язки «пустити» через тунель. Таким чином, зазначив голова КМДА, можна буде зробити територію більш привабливою з точки зору архітектури. Прем’єр-міністру сподобалося це оригінальне рішення, бо воно дозволяє зберегти історичні та культурні пам’ятки, а також залишити практично недоторканою єдину у річкову площу столиці.

Микола Азаров наголосив на необхідності максимально мінімізувати незручності для автовласників, пов’язані з обмеженням руху під час спорудження мостів і розв’язок.

 
Коментарі (0)