ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024 "Центренерго" в очікуванні 1,5 млн тонн вугілля для своїх ТЕС

"Центренерго" в очікуванні 1,5 млн тонн вугілля для своїх ТЕС

Державне "Центренерго" законтрактувало 1,5 млн. тонн вугілля, з них 60,5 тис тонн поставлять 19 листопада. Це дозволить компенсувати нестачу ресурсу від державних шахт.
Державне "Центренерго" законтрактувало 1,5 млн тонн вугілля, з низ 60,5 тис тонн поставлять 19 листопада, про це повідомила пресслужба "Центренерго".
 
Це дозволить компенсувати нестачу ресурсу від державних шахт, зазначають у держпідприємстві. Імпортні поставки відбуваються залізничним та морським шляхами. Якщо йдеться про залізницю, то це Казахстан (законтрактовано 663 тис тонн) та Польща (300 тис. тонн). Решта вугілля йде морем зі Сполучених Штатів Америки та Австралії.
 
Зокрема, 19 листопада компанія очікує прибуття морським шляхом партії вугілля зі США обсягом 60,5 тис. тонн.
 
"Таким чином, обсяг законтрактованого вугілля достатній, аби в зимовий період виконати головну функцію Центренерго - збалансувати енергетичну систему України та не допустити так званих "віялових" відключень електроенергії", – заявили у компанії.
 
Наразі дві з трьох ТЕС Центренерго (Трипільська та Вуглегірська) не мають ліцензованого обсягу вугілля.
 
Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні не бракує вугілля.
 
"Держава успішно долає виклик з нестачею вугілля. Нестачі не буде. Крім нашого українського вугілля буде сім кораблів Panamax, які вже йдуть і прибудуть до українських портів найближчим часом.Вугілля, яке ми доставляємо морем, повністю покриває потреби енергетичної сфери до кінця цього року. У разі потреби такі самі наші дії покриють потребу до кінця всього опалювального сезону", – сказав президент.

Але, у відповідь заяві президента приватна компанія ДТЕК розповіла, що це вони зафрахтували 7 суден вугілля класу Панамакс для проходження осінньо-зимового періоду. 

 
Коментарі (0)