ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ Черкаські енергетики закликають не перевантажувати електромережу

Черкаські енергетики закликають не перевантажувати електромережу

Ряд енергопостачальних компаній країни, аби уникнути пошкоджень обладнання електричних мереж від перевантаження, уже застосовують примусові відключення споживачів електричної енергії в години вечірнього максимуму .
Через зниження температури повітря до мінус 20-25 градусів за Цельсієм, за рахунок масового використання побутовими споживачами додаткових засобів електрообігріву, відбувається перевантаження кабельних ліній в мережах публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго». У зв'язку з цим є реальна загроза виникнення і розвитку аварії на мережах товариства.
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаської міськради.
 
ПАТ «Черкасиобленерго» докладає усіх зусиль для забезпечення надійного та безперебійного енергозабезпечення споживачів області в умовах низьких температур, водночас енергетики звертаються до споживачів із проханням обмежити використання електричних приладів опалення і не перевантажувати електричну мережу.
 
Як відомо, ряд енергопостачальних компаній країни, аби уникнути пошкоджень обладнання електричних мереж від перевантаження, уже застосовують примусові відключення споживачів електричної енергії в години вечірнього максимуму .
 
Зокрема, енергопостачальна компанія «Одесаобленерго» приступає до почергових на час до двох годин відключень кабельних ліній 6 кВ, що відходить від підстанції (ПС) 35 кВ «Ювілейна».
 
Як повідомлялося раніше, в області, через несприятливі погодні умови (сніг, пориви вітру) та через спрацювання системи захисту ліній електропередачі в ніч на четвер 5 населених пунктів були знеструмлені.
 
Водночас, активне використання різноманітних приладів опалення, призвело і до збільшення в області кількості пожеж з причини несправного пічного опалення та неправильної експлуатації електрообігрівальних приладів.
 
Почастішали й випадки пожеж, причиною яких були несправне пічне опалення або електричні прилади опалення.
 
Анна Недогибченко
 
 
Коментарі (0)