ГоловнаНовини ЖКГБудівництво Черкаські забудовники залишилися без роботи

Черкаські забудовники залишилися без роботи

Рахунки комунального підприємства «Черкасиінвестбуд», яке займається будівництвом (у тому числі і соціального житла), пошуком інвесторів, геодезичними роботами, заблоковані виконавчою службою.

Рахунки комунального підприємства «Черкасиінвестбуд», яке займається будівництвом (у тому числі і соціального житла), пошуком інвесторів, геодезичними роботами, заблоковані виконавчою службою. Майно підприємства – виробнича база, земельні ділянки, офісні приміщення, техніка – заарештовані. Причина – кілька судових справ, через які з «Черкасиінвестбуду» вимагають стягнути близько 350 тис. грн. 

Директор підприємства, депутат Черкаської міської ради Денис Жмаєв переконаний, що блокування роботи підприємства пов’язане із тим, що невідомі особи прагнуть через суди і виконавчу службу збанкрутувати підприємство і розділити ласі шматки активів. Адже «Черкасиінвестбуд» має непогану виробничу базу по вул. Першотравневій, земельні ділянки (у тому числі і військовий полігон), офісні приміщення у центрі міста та інше.

«Через блокування рахунків ми мали проблеми із виплатою заробітної плати працівникам», — говорить Денис Жмаєв. 

Він повідомив, що судові справи стосуються періоду, коли підприємством керували колишні директори. У більшості випадків це пов’язане насамперед із корупційними схемами. Деякі з них були розкриті під час з’ясування обставин. 

Загалом претензії до підприємства виставляє три громадянина і одна організація. 

За словами Дениса Жмаєва, перша справа стосується 15 тис. боргу перед мешканкою однієї квартири у будинку, яке свого часу, у якості РЕУ, обслуговувало «Черкасиінвестбуд». Мовляв, квартиру затопило і вона виставила претензії. Відтепер підприємство має компенсувати жінці кошти за ремонт. 

Друга справа стосується того, що 5 років тому попереднє керівництво неправильно звільнило одного із співробітників. Він виставив претензії на 50 тис. грн. Ще один кредитор – КП «Черкаситеплокомуненерго», якому підприємство завинило 26 тис. грн. Незважаючи на те, що 15 тис. грн уже виплачені, виконавча служба рахує як борг попередню суму. 

Найбільшим кредитором є один громадянин, якому «Черкасиінвестбуд» за двома судами завинив понад 250 тис. грн. 

«У 2006 році підприємство продало цьому громадянину, жителю Черкас, металевий ангар. Сума договору складала 99 тис. грн. Однак кошти надійшли на рахунки підприємства лише через два роки. Ангар як аварійний був розібраний через півроку після укладання договору купівлі-продажу. Зрештою отримали рішення суду, мовляв за невиконання договору. Судом було присуджено виплатити покупцеві загалом понад 250 тис. грн. Коли я прийшов на посаду директора підприємства, то почав з’ясовувати, кому продали, що за договір», - говорить Денис Жмаєв.

Як виявилося, договір укладено на бланку підприємства, що є недопустимим, реквізити підприємства були вказані «старі» — їх змінили ще за півроку до дати підписання угоди. Попередній керівник підприємства стверджувала, що не підписувала угоду і не має до неї жодного відношення. Денис Жмаєв переконаний, що договір куплі-продажу сфальсифікували, використавши порожній бланк із печаткою. 

Він почав з’ясовувати, кому ж продали металевий ангар і хто нині висуває претензії до підприємства. Як виявилося, це 76-річний сторож автокооперативу, котрий останні 15 років там працює. Про угоду, купівлю ангару і те, що йому винні понад 250 тис. грн – він не сном, ні духом. 

Нині він намагається через суд визнати договір купівлі-продажу недійсним. Про це інформує прес-служба  міськвиконкому. 

Джерело - Прочерк

 
Коментарі (0)