ГоловнаНовини ЖКГБудівництво Дніпропетровщина заманює забудовників у «доступне житило»

Дніпропетровщина заманює забудовників у «доступне житило»

Незважаючи на меншу вартість, новозбудоване житло матиме сучасне планування, автономне опалення і відповідатиме сучасним вимогам комфорту і функціональності.

На Дніпропетровщині у рамках соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло» під керівництвом голови ОДА Олександра Вілкула реалізується проект будівництва цілого мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА. 

Наразі будівництво першого п’ятиповерхового будинку на 63 квартири у рамках зазначеного проекту перебуває в стадії завершення. 13 червня 2012 року оголошено тендер на будівництво другого п’ятиповерхового будинку, а незабаром буде оголошено тендер на будівництво ще трьох таких будинків.

«Забезпечення соціальним і доступним житлом жителів Дніпропетровщини є одним з першочергових завдань обласної влади з підвищення якості життя громадян. Тож в регіоні поряд з реалізацією загальнодержавних програм у цьому напрямку розроблені і реалізуються адресні проекти будівництва такого житла. Це значно посилює ефективність роботи влади щодо забезпечення громадян сучасним недорогим житлом, є суттєвим стимулом для розвитку кластера будівництва в регіоні та позитивно впливає на розвиток регіональної економіки – зокрема, підвищення її конкурентоспроможності, створення нових легальних робочих місць, збільшення бюджетних надходжень», - сказав Олександр Вілкул. 

Нагадаємо, що реалізація проекту в цілому дозволить побудувати на житловому масиві «Лівобережний-3» 16 сучасних п'ятиповерхових будинків на понад 1 тисячу квартир. Ціна одного квадратного метра в цих квартирах буде на 20-30% нижчою від середньоринкової.

Такий рівень вартості буде досягнуто за рахунок того, що проект будівництва розроблений за кошти обласного бюджету, земельна ділянка під будівництво була відведена безкоштовно, а комунікації і мережі до неї були підведені за рахунок бюджетних коштів або за кошти власників мереж.

Незважаючи на меншу вартість, новозбудоване житло матиме сучасне планування, автономне опалення і відповідатиме сучасним вимогам комфорту і функціональності.

Наразі обласною владою проводиться спільна робота з Мінрегіонбудом, аби квартири у нових будинках на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську можна було придбати за програмою дешевого іпотечного кредитування під 3% річних зі строком погашення кредиту до 15 років, яка реалізується в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича.

 
Коментарі (0)