ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання До черкаських будинків нарешті повернулася вода

До черкаських будинків нарешті повернулася вода

Роботи з ліквідації аварії на каналізаційному колекторі по вулиці Гоголя між Енгельса та Сєдова завершені.
Роботи з ліквідації аварії на каналізаційному колекторі по вулиці Гоголя між Енгельса та Сєдова завершені. 
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаської міськради.
 
Загалом ліквідувати аварію вдалося менше ніж за три тижні. Бригади Водоканалу замінили 50 метрів старих залізобетонних труб колектора на нові поліетиленові, діаметром 700 мм.
 
Наразі каналізаційні стоки з центральної частини міста проходять через відремонтований колектор. Будинки, що знаходяться вздовж пошкодженої ділянки, підключені до центральної каналізаційної системи.
 
Нагадаємо, аварія на черкаському колекторі сталася 20 квітня. Через зношеність та корозію труб колектора сталося просідання ґрунту, й на проїжджій частині утворився провал. У першу добу було змонтовано обвідний тимчасовий колектор, за допомогою якого перекачували стоки. Перш, ніж приступати до монтажу, водоканалівці прочистили мережу від бруду, землі, каміння, які потрапили туди внаслідок пориву. Незважаючи на складність робіт, водопостачання у оселі черкащан не було обмежено.
 
«На даний час стоки стабільно транспортуються по відновленому відрізку труби. Працівники підприємства вже демонтували обладнання, яке забезпечувало діяльність обвідного колектора. Наразі тривають роботи з благоустрою», - зазначив головний інженер КП «Черкасиводоканал» Григорій Руденко.
 
Загалом на даному колекторі (від вул. Енгельса до вул. Різдв'яна) замінено понад 0,5 км  старих залізобетонних труб новими поліетиленовими. Це – спеціальні труби для самопливної каналізації, гарантійний термін яких сягає 100 років. 
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)