ГоловнаНовини ЖКГЖитло Доступного житла стає більше

Доступного житла стає більше

Доступне житло поволі розширює свої межі. У Дніпропетровській області кількість будинків за програмою подвоїлась.

На Дніпропетровщині від початку квітня поточного року, кількість будинків, які беруть участь у програмі «Доступне житло» зросла майже вдвічі. Сьогодні для участі у програмі в регіоні затверджені 19 будинків на 992 квартири. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Зокрема, у Дніпропетровську у програмі «Доступне житло» беруть участь 8 будинків. У Павлограді таких будинків 3. Нікополь, Новомосковськ та Дніпропетровський район надають, відповідно, по 2 будинки. У Верхньодніпровському та Петриківському районах знаходиться по 1 будинку.

Нагадаємо, розпочато будівництво доступного житла в Дніпропетровській, Львівській, Донецькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Харківській областях, а також у містах Київ та Севастополь.

Усього в рамках Програми молодіжного кредитування за п'ять місяців 2013 було надано 117 кредитів під 3% річних на період до 30 років. За програмою будівництва та придбання доступного житла, підтримкою держави скористалися 144 сім'ї. За програмою «Власний дім» цього року було надано 754 кредити. За програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів у 2013 році житло придбали 475 громадян. За програмою забезпечення житлом інвалідів війни цього року буде придбано 220 квартир, розподіл яких відбувається на основі заявок облдержадміністрацій.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства очікує укладення більше 4 тисяч кредитних договорів у рамках програми здешевлення вартості іпотечних кредитів.

 
Коментарі (0)