ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ Гроші на благоустрій міста опинилися у кишені посадовця

Гроші на благоустрій міста опинилися у кишені посадовця

Податківці встановили та отримали документальне підтвердження того, що директор комунального підприємства свідомо завищував обсяги виконаних робіт з благоустрою міста Черкаси.

Співробітники Головного відділу податкової міліції ДПІ у місті Черкаси під час перевірки дотримання законності підприємствами-переможцями державних закупівель виявили факт зловживань одним з комунальних підприємств м. Черкаси.

Податківці встановили та отримали документальне підтвердження того, що директор комунального підприємства свідомо завищував обсяги виконаних робіт з благоустрою міста Черкаси, а в подальшому перераховував кошти, отримані з бюджету, на банківські рахунки суб’єктів господарської діяльності, що мають ознаки фіктивності. 

Такі незаконні дії призвели до розтрати державних коштів в сумі майже 800 тис.грн.

За фактом заволодіння бюджетними коштами, шляхом зловживання службовим становищем, порушено кримінальну справу стосовно директора підприємства за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального Кодексу України, що передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

Наразі триває розслідування кримінальної справи та вживаються заходи, направлені на повне відшкодування збитків, завданих державі, повідомляє прес-служба ДПС у Черкаській області. 

Джерело – Прочерк

 
Коментарі (0)