ГоловнаНовини ЖКГСпецпроекти Канадці пропонують на ТЕЦ-2 у Львові збудувати сміттєпереробний завод

Канадці пропонують на ТЕЦ-2 у Львові збудувати сміттєпереробний завод

Головною перевагою цього проекту перед іншими є те, що технологія переробок не потребує роздільного збору сміття та є екологічно чистою.
24 лютого на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради депутати заслухали інформацію представників інжинірингово-фінансової компанії «Етіс». Компанія представляє інтереси канадської фірми WTEC, яка спеціалізується на переробці промислових та побутових відходів в енергію. 
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
 
На засіданні комісії директор компанії «Етіс» Ольгерд Тімофеєв запропонував проект, який може вирішити проблему утилізації побутових відходів у Львові та поблизу мегаполісу. Такі підприємства функціонують вже у 36 країнах світу. В Україні такий проект на стадії розробки в Івано-Франківську.
 
У Львові ж для будівництва сміттєпереробного заводу можна буде використати територію ТЕЦ-2, а його вартість становитиме 58 мільйонів євро. За рік тут перероблятиметься до 300 тис. тонн відходів. Представники також наголосили, що канадська фірма готова допомогти максимально у співфінансуванні.
 
Для початку з львівського бюджету необхідно буде 2,4 мільйони гривень щоб оплатити дослідження морфології відходів та проектування заводу та виступити партнером у створенні спільного українсько-канадського підприємства. Також для початку робіт, канадська сторона хоче отримати гарантії на постачання побутових відходів протягом 20 років та гарантії міста на закупівлю теплової енергії, яку буде виробляти спільне підприємство. Головною перевагою цього проекту перед іншими є те, що технологія переробок не потребує роздільного збору сміття та є екологічно чистою.
 
За словами директора компанії Ольгерда Тімофеєва, завод може бути готовим вже за 12 місяців після початку монтажних робіт.
 
Коментарі (0)