ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Харків'яни менше платитимуть за опалення

Харків'яни менше платитимуть за опалення

Перерахунок комунальне підприємство зробить через раннє відключення тепла в харківських квартирах у зв'язку зі стабільно теплою погодою.

За опалення в квітні харків'яни платитимуть менше, ніж планувалося.

Про це сьогодні, 10 квітня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв, інформує прес-служба міськради.

Він зазначив, що перерахунок комунальне підприємство зробить через раннє відключення тепла в харківських квартирах у зв'язку зі стабільно теплою погодою. За словами Сергія Андрєєва, опалювальний сезон мав тривати 182 дні. Але його закінчили 9 квітня, на п'ять днів раніше, ніж планувалося, тому що температура повітря за вікном не опускається нижче +8 градусів.

«Тому ми виставляємо оплату за фактичне опалення. У квітні харків'яни платитимуть не за 15, а за 9 днів тепла», - зазначив Сергій Андрєєв. Він підкреслив, що з 1 до 8 квітня харків'яни оплачуватимуть послуги КП «ХТМ» за зимовим тарифом - 6,42 грн за кв.м. З 9 квітня - за літнім - 1,13 грн за кв.м.

Загалом опалення відключили в 5946 житлових будинках. З них 4943 комунальних будинки, 584 будинки ЖБК, ОСББ, 419 будинків та гуртожитків різних відомств. Також тепло припинили подавати у 885 будівель соціальної сфери.

Крім того, директор підприємства зазначив, що ряд медичних установ і закладів соціальної сфери тепер опалюються. Тепло їм подаватимуть, поки температура за вікном не досягне +15 вночі і +20 вдень.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)