ГоловнаНовини ЖКГТранспорт Харківські автобуси пронумерують

Харківські автобуси пронумерують

За прикладом харківських трамваїв і тролейбусів, на яких стоять унікальні номери, було прийнято рішення закріпити порядковий номер за кожним автобусом, що працює на маршрутах міста.

У Харкові вводять єдиний реєстр пасажирських автобусів і маршруток. Про це сьогодні, 3 травня, повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради Сергій Дульфан, інформує прес-служба міськради.

За його словами, така пропозиція була озвучена на зустрічі Харківського міського голови Геннадія Кернеса з ветеранами Дзержинського району. Літні люди скаржилися, що водії навмисне не зупиняються на зупинках, якщо бачать багато пільговиків. Щоб людям похилого віку було легше ідентифікувати такі маршрутки і подати скаргу на водія, на кожному автобусі з'явиться індивідуальний номер великого розміру. 
 
«За прикладом харківських трамваїв і тролейбусів, на яких стоять унікальні номери, було прийнято рішення закріпити порядковий номер за кожним автобусом, що працює на маршрутах міста», - уточнив директор департаменту.
 
Сергій Дульфан підкреслив, що унікальні номери автобусів - чотиризначні, що зумовлено кількістю працюючих в місті одиниць техніки. Так, за його словами, зараз в Харкові більше тисячі автобусів різної місткості. Він також зазначив, що окремим перевізникам доведеться поміняти вже наклеєні таблички з номерами, оскільки деякі з них і кольором, і форматом нагадують табличку з номером маршруту, а часто і розташовані поруч, що вносить плутанину серед пасажирів.
 
Як зазначив директор департаменту, нумерація всього автобусного парку буде завершенадо середини травня.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)