ГоловнаНовини ЖКГБудівництво Харківське метро позичатиме гроші у Китаю

Харківське метро позичатиме гроші у Китаю

Відкриття чергової станції метро «Перемога», яку в Харкові обіцяли побудувати спочатку до дня міста, а потім до кінця цього року, знову переноситься.

Відкриття чергової станції метро «Перемога», яку в Харкові обіцяли побудувати спочатку до дня міста, а потім до кінця цього року, знову переноситься. 

ВР прийняла всі необхідні документи для того, щоб місто могло отримати 3,6 млрд доларів кредиту. 

Всьому провиною відсутність фінансування з держбюджету.

«Якщо зараз роботи з будівництва метро ведуться, то тільки за гроші міського бюджету. На сьогодні жодної копійки з державного ми не отримали. Я кажу це не для виправдань, а для об'єктивного розуміння вами ситуації», - заявив губернатор Харківщини Михайло Добкін. 

За його словами, більшість державних грошей пішло на погашення боргу перед МВФ і на підготовку до Євро, а ось на «Перемогу», їх не вистачило. Але, як видно, влада Харкова таки знайшла кошти для продовження будівництва підземки. Гроші позичать у китайців. 

«Нещодавно Верховна Рада прийняла всі необхідні документи для того, щоб ми могли отримати 3,6 млрд доларів кредиту від Китаю. Я не виключаю, що ми і звідти зможемо 300 або 200 млн грн, відсутні нам для будівництва станції метро «Перемога», розглядати як можливість залучення коштів. Мінфін, Мінекономіки та Мінрегіонбуд повинні будуть узгодити ряд документів, і якщо вони пройдуть, я думаю, що це один з реальних джерел отримання фінансів на будівництво метро. Ми самі кредит на метро брати не можемо. Бюджет регіонута бюджет міста Харкова сьогодні нездатні дати гарантії бюджетної організації на повернення цього кредиту, тому що сума дуже велика», - говорить пан Добкін 

Джерело - NewsMarket

 
Коментарі (0)