ГоловнаНовини ЖКГТранспорт Харківським метрополітеном роз’їжджає «летючий голландець»

Харківським метрополітеном роз’їжджає «летючий голландець»

Поїзд курсуватиме саме на Салтівській лінії, тому що у ст.м. «Героїв Праці» розташовуватися наметовий табір голландських уболівальників.

До Євро-2012 в харківському метрополітені пустили поїзд, брендований у голландську символіку. З кінця квітня він курсуватиме Салтівської лінією метро. 

Про це «У.К.» повідомили у Інформаційному центрі «Україна-2012». 

Рекламний проект країни - учасниці Євро, яка всі свої матчі проведе у «першій столиці», представили в рамках Днів Нідерландів в Харкові, повідомляє прес-служба ХМР.  

Вперше в «голландському» поїзді проїхалися Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, заступник міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки Євро-2012 з футболу Олександр Попов, представники голландської і харківської влади і преси. Вийшовши з метро на станції «Архітектора Бекетова», Посол і представники голландської делегації оглянули вул. Пушкінську, якій під час матчевих днів голландські вболівальники підуть ходою від фан-зони до стадіону «Металіст». 

Як зазначив Пітер Ян Волтерс, оранжевий колір, в який пофарбовані поїзд, - це колір королівської сім'ї. Крім того, на поїзді зображені тюльпани як символ Голландії. 

«Комбінація оранжевого і білого - це кращий спосіб привернути українців до Нідерландів. Я впевнений, що, побачивши потяг національних кольорів, голландці зрозуміють: їм тут раді, вони оцінять цей крок», - зазначив Посол Королівства Нідерланди. 

За словами Олександра Кривцова, поїзд курсуватиме саме на Салтівській лінії, тому що у ст.м. «Героїв Праці» розташовуватися наметовий табір голландських уболівальників. 

Цікаво, що після Євро-2012 поїзд не будуть перефарбовувати.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)