ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ Хмельницькому загрожує підвищення тарифів

Хмельницькому загрожує підвищення тарифів

Діючі сьогодні тарифи для населення - 0,29 грн. за 1 кв. м житлової площі були встановлені ще в січні 2008 року, і з того часу їх не переглядали.

Ймовірно, найближчим часом у Хмельницькому переглянуть тарифи за користування ліфтами для населення. Депутатам здається, що хмельничани замало сплачують за цю послугу.

Звернення відповідного змісту обранці з облради направлять Хмельницькому міському голові Сергію Мельнику. 

Необхідність такого непопулярного кроку депутати мотивують незадовільним технічним станом ліфтового господарства, що може спричинити масову зупинку роботи механізмів. Сьогодні більшу частину ліфтів у місті Хмельницькому обслуговує СРБП «Хмельницькліфт», яке є комунальним підприємством, воно знаходиться в управління Хмельницької обласної ради. 

Діючі сьогодні тарифи для населення - 0,29 грн. за 1 кв. м житлової площі були встановлені ще в січні 2008 року, і з того часу їх не переглядали. За ці роки майже вдвічі зріс рівень заробітної плати, підвищилися ціни на електроенергію, паливно-мастильні матеріали, обладнання та інструменти. Так, лише за 2011 рік за технічне обслуговування житлового фонду міста підприємство отримало збитків на суму 221 тис. грн. Проте, у зверненні стверджується, що за цей час міська рада жодного разу не надала дотації обслуговуючій організації, аби компенсувати ці збитки.

Тому обранці області переконані: нинішній рівень тарифів - занизький, і може призвести до банкрутства СРБП «Хмельницькліфт», зупинки роботи ліфтів. Таку ситуацію у Раді називають надзвичайною.

Отже, обласна рада «покладається на розуміння міською владою важливості проблеми» і сподівається, що «буде вжито дієвих заходів для її розв'язання». 

Джерело - Хмельницький портал

 
Коментарі (0)