ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання Мешканці Дніпропетровщини питимуть якісну воду

Мешканці Дніпропетровщини питимуть якісну воду

Реконструкція комплексу фільтрів і системи очищення дасть можливість покращити якість питної води для споживачів та зменшити на 25 % споживання електроенергії завдяки зменшенню фільтрувальних циклів для доведення води до питних норм якості.

Голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул увів в експлуатацію реконструйовані швидкі безнапірні фільтри та систему збирання освітленої води в цеху очисних споруд на Аульськомуводоводі. Реконструкція систем очищення води на Аульському водоводі дасть можливість покращити якість питної води для понад 2 млн жителів області, значно зменшити витрати питної води на промивку фільтрів та зменшити скидання промивних вод у Дніпро.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА. 

«Підвищення якості питної води є одним з найголовніших напрямків регіональної екологічної політики, яку проводить обласна влада в рамках реалізації Програми реформ нашого Президента і Комплексної стратегії розвитку регіону. У вересні минулого року на Аульському водоводі вперше за останні 25 років було розпочато реконструкцію швидких безнапірних фільтрів і системи збору освітленої води цеху очисних споруд. І сьогодні, через півроку, завдяки злагодженій роботі обласної влади та Уряду реконструкція повністю завершена. Тож до 80-річчя Дніпропетровщини введено в експлуатацію ще один соціально важливий модернізований інфраструктурний об'єкт життєзабезпечення, який постачає воду більше ніж для 2 мільйонів жителів нашого регіону», – сказав Олександр Вілкул. 

У рамках реконструкції на 24 фільтрах демонтовано 2,76 тис. кв. м. полімербетонних плит, 10,4 тис. погонних метрів залізобетонних каналів та змонтовано 10,2 тис. погонних метрів склопластикових фільтрувальних труб діаметром 164 мм, 2,88 тис. погонних метрів вирівнюючої пластикової переливної дошки. На 15 відстійниках замінено 2,385 тис. погонних метрів стальної труби діаметром 300 мм на склопластикову трубу діаметром 267 мм. Стінки фільтрів загальною площею 3,84 тис. кв м облицьовано глазурованою плиткою, улаштовано керамічну плитку на підлозі загальною площею 1,83 тис. кв. м. 

Реконструкція комплексу фільтрів і системи очищення дасть можливість покращити якість питної води для споживачів та зменшити на 25 % споживання електроенергії завдяки зменшенню фільтрувальних циклів для доведення води до питних норм якості. Загальна вартість проекту реконструкції становить понад 28,5 млн грн. Джерело фінансування – обласний та держаний бюджети. 

Під керівництвом Олександра Вілкула в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих системних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води.

Триває масштабна реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, яке забезпечує водою понад 250 тисяч жителівКривбасу. Вводяться в експлуатацію нові водогони та свердловини в сільських районах. Зокрема, незабаром після комплексної реконструкції буде введений в експлуатацію водогін «Кривий Ріг – село Валове» в Криворізькому районі протяжністю 21 км, який постачає воду в 16 сіл району, де проживають більше 7 тис чоловік. 

Важливою складовою в рамках Регіональної програми з покращення якості питної води є установлення систем доочистки питної води в дитячих садочках, школах і лікарнях області. 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)