ГоловнаНовини ЖКГБудівництво Мешканці Рівненщини керуватимуть ремонтами доріг

Мешканці Рівненщини керуватимуть ремонтами доріг

Гроші будуть розподілені пропорційно до протяжності доріг місцевого значення в кожній адміністративній одиниці.
Голова облдержадміністрації Василь Берташ доручив районам і містам сформувати перелік доріг місцевого значення, оновлювати які необхідно в першу чергу. Визначати найпроблемніші об’єкти, на які спрямують бюджетні кошти, мають люди в селах, містах і районах, акцентував очільник області. 
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.
 
Як зазначається  у повідомленні, гроші будуть розподілені пропорційно до протяжності доріг місцевого значення в кожній адміністративній одиниці. Разом із об’єктами, які потребують ремонту, в районах необхідно формувати перелік вулиць, які включать в обласну програму будівництва сільських доріг. Адже ініційований Василем Берташем проект прокладання білощебеневого покриття продовжать і цьогоріч. Торік у його рамках у селах оновили майже 350 кілометрів дорожнього покриття, а це 744 об’єкти. На це витратили всю субвенцію з держказни – майже 62 мільйони гривень, а також більше 26 мільйонів гривень зі спецфонду обласного бюджету.
 
За словами заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, в 2012 році в держбюджеті для Рівненщини збільшили суму субвенції. Так, на оновлення дорожнього покриття зарезервували цьогоріч понад 94 мільйони бюджетних гривень. Крім того, на будівництво нових та ремонт існуючих доріг використовуватимуть кошти зі спецфонду, зауважив Володимир Новак. Загалом на Рівненщині він буде наповнений понад 25 мільйонами гривень. Так, за січень-березень до спецфонду вже перерахували понад 7 мільйонів гривень.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)