ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні події На Луганщині дорожники на два мільйони поповнили свої гаманці

На Луганщині дорожники на два мільйони поповнили свої гаманці

У Луганській області співробітники СБУ виявили та задокументували схему розтрати бюджетних коштів, виділених на фінансування капітального ремонту одного з автомобільних шляхопроводів обласного центру
У Луганській області співробітники СБУ виявили та задокументували схему розтрати бюджетних коштів, виділених на фінансування капітального ремонту одного з автомобільних шляхопроводів обласного центру. 
 
Про це «У.К.» повідомили в прес-службі СБУ.
 
«Встановлено, що державне підприємство транспортної галузі, яке є розпорядником бюджетних коштів, уклало угоду про підготовку проектно-кошторисної документації з однією із комерційних структур. При розробці кошторису фірма штучно завищила рівень складності робіт та відповідно необґрунтовано збільшила кошторисний прибуток. За результатами експертизи, проведеної із залученням науково-дослідних та експертно-юридичних установ, встановлено, що внаслідок цих дій вартість ремонту шляхопроводу безпідставно зросла на 1,9 млн грн.
 
Ретельне вивчення ситуації з реконструкцією цього транспортного об’єкту дозволило оперативникам СБУ викрити й інші правопорушення.
 
Зокрема, з’ясовано, що після надходження бюджетного фінансування виконавці робіт уклали угоди з двома іншими суб’єктами господарювання, з якими й розплатилися у встановлені терміни. Утім, перевірка показала, що ремонтних робіт ці підприємства не проводили, а одне з них має ознаки фіктивності. Насправді ремонт «неофіційно» здійснило зовсім інше підприємство, працівники якого отримали оплату готівкою, у значно меншому обсязі. У результаті державі завдано збитків на суму близько 1,5 млн грн», - йдеться в повідомленні.
 
За фактами правопорушень, виявленими СБУ, порушено кримінальні справи за ч.2 ст.364 та за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. Статті передбачають відповідальність за зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки, та за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Слідство за справами проводять органи прокуратури.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)