ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПовторення Каховської ГЕС у Києві - неможливе

Повторення Каховської ГЕС у Києві - неможливе

Росіяни не зможуть повторити в Каневі чи Києві катастрофу, яку влаштували на Каховському водосховищі, вважає гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота

 

Росіяни не зможуть повторити в Каневі чи Києві катастрофу, яку влаштували на Каховському водосховищі, вважає гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота. Про це він сказав у інтерв'ю LIGA.net, яке опублікували 31 липня.

 

Журналісти нагадали про заяви Росії, що "Україна готує теракт на Київській ГЕС" і запитали, наскільки реальна загроза, що окупанти, переклавши таким чином відповідальність, готують теракт на дамбі. 

 

"Це маніпулятивні прийоми Росії. Спочатку звинуватити когось у підриві, а потім підірвати. Щодо Каховської станції – відповідальність за скоєний теракт повністю лежить на РФ. Із першого дня окупації вони взяли Каховську ГЕС під контроль. У кінці вересня вигнали всіх українських працівників. Тобто станція стала військовим об'єктом", – зазначив Сирота.

 

Він нагадав, що в окупантів був час і можливість завезти вибухівку на Каховську ГЕС і закласти її там, де можна було досягти найгірших наслідків підриву, що вони і зробили. 

 

"Щоб повторити цей сценарій у Каневі чи Києві, про які говорять росіяни, треба захопити ці станції, мати час і можливість завезти вибухівку. Такої можливості, завдяки Збройним силам України, зараз в окупантів, на щастя, немає. Усі ці заяви Росії виключно для того, щоб сіяти хаос і паніку в Україні", – наголосив гендиректор "Укргідроенерго".

 

Ударом ракети знищити Київську ГЕС, упевнений Сирота, неможливо.

 

"Якщо говорити про наслідки влучань ракет у саму станцію й обладнання, то ви бачите, що масовані атаки призвели до того, що Дніпровська ГЕС виведена з експлуатації. І потрібно буде багато коштів і часу на її відновлення... Загалом станції "Укргідроенерго" атакували 120 разів [за час повномасштабного вторгнення]. На жаль, Росія досягає своєї мети, тому що в нас недостатньо закрите небо", – додав він. 

 

 

 
Коментарі (0)