ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ На розробку генплану Харкова цього року витратять 5 мільйонів гривень

На розробку генплану Харкова цього року витратять 5 мільйонів гривень

2,5 млн грн спрямують на розробку зонінгу, що прописаний у законі «Про регулювання містобудівної діяльності» і повинен чітко передбачати, де в місті на якій ділянці яку будівлю можна будувати

На виконання Програми з реалізації рішень генерального плану міста Харкова до 2026 року на період до 2015 року з міського бюджету цього року планується виділити 4 млн 964 тис. грн.

Про це на засіданні постійної комісії з питань архітектури та земельних відносин Харківської міської ради заявила директор Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин міськради Тетяна Овіннікова, інформує прес-служба.

За її інформацією, 2,5 млн грн спрямують на розробку зонінгу, що прописаний у законі «Про регулювання містобудівної діяльності» і повинен чітко передбачати, де в місті на якій ділянці яку будівлю можна будувати. 

«План зонування території (зонінг) визначає умови використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон. Зонінгом, зокрема, передбачено виділення зон обмеженої містобудівної діяльності, обліку місцевих умов у визначенні функціональних зон, узгодження меж зон з межами територій природних комплексів, смугами санітарно-захисних, санітарних, охоронних та інших зон обмеженого використання земель, червоними лініями. Зонінг дасть змогу видавати містобудівні умови й обмеження забудови земельної ділянки», - зазначила Тетяна Овіннікова.

Також певну суму виділених коштів планується спрямувати на розробку детальних планів територій (ДПТ). Зокрема, 800 тис. грн підуть на розробку ДПТ району «Левада», що обмежений Червоношкільною набережною - пр. Гагаріна - вул. 1-ї Кінної Армії - вул. Греківською. 550 тис. грн передбачено на розробку ДПТ району «Липовий Гай»; 300 тис. грн - на розробку ДПТ району, обмеженого вул. Плеханівською - пл. Руднєва - пр. Московським - вул. Б. Хмельницького - вул. Кірова; 250 тис. грн - на розробку ДПТ району, що обмежений пробивкою узвозу Пасіонарії - вул. Котлова - вул. Червоноармійською - вул. Коцарською - вул. Дмитрівською - пров. Пискунівським - р. Лопань.

Крім того, у 2012 році Департамент містобудування, архітектури та земельних відносин планує підготувати для громадських слухань та затвердити розроблений ДПТ району, обмеженого вул. Скрипника - пробивкою вул. Скрипника - р. Лопань - пл. Рози Люксембург - пров. Вірменським - пров. Короленка - вул. Пушкінською.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)